Nyheten om Solbergs karriereslutt som aktiv fører kommer ikke helt overraskende. Før jul ble det kjent at 44-åringen tok pause fra rallycross, men nå er avbrekket gjort permanent.

– Det er tid for å gjøre en forandring i livet, sier Solberg i en hilsen til fansen i sosiale medier.

– Dette er en tøff dag, men noe jeg har hatt i hodet helt siden jeg var syk i fjor. Jeg er veldig stolt og beæret over å ha fått være en del av motorsporten i så mange år, tilføyer han.

Østfoldingen kan se tilbake på tre individuelle VM-titler. Den første kom i rally i 2003, mens de to siste tok han i rallycross i 2014 og 2015. Nordmannen er fortsatt den eneste i historien som er blitt verdensmester i to ulike bilsportdisipliner.

Drømmen stopper ikke

Østfoldingen har slitt med lungesykdommen Sarkoidose. Den har de siste årene vært tøff å kombinere med livet som VM-fører.

Solberg lover at han ikke er ferdig med motorsporten.

– Jeg elsker å kjøre bil og jeg elsker motorsport, så å legge vekk hjelmen fullstendig er umulig, sier han.

Nå retter han blikket framover og ser mulighetene avgjørelsen om å avslutte karrieren som VM-fører gir ham.

– Drømmen stopper ikke, den bare endrer seg. Jeg tenker på alt vi har oppnådd med den støtten dere har gitt meg. Det er utrolig. Denne store endringen vil faktisk åpne mange nye muligheter til å gjøre andre ting over hele verden, sier veteranen.

Avskjedsturné

17 år gamle Oliver Solberg er et stort talent og har klare ambisjoner om å følge i farens fotspor. Han skal nå få enda tettere oppfølging av pappa Petter.

Denne sesongen kjører han seks av rundene i det amerikanske rallymesterskapet.

Petter Solberg skal avslutte førerkarrieren med å delta i et knippe konkurranser i 2019. Han kaller det en avskjedsturné.

(©NTB)