Magnor-jentene er i norgestoppen

VENNINNER: Linn Sofie Mohn og Marie Sølveud Wangen er både gode venninner og tøffe konkurrenter. bilder: SVEIN HALVOR MOE

VENNINNER: Linn Sofie Mohn og Marie Sølveud Wangen er både gode venninner og tøffe konkurrenter. bilder: SVEIN HALVOR MOE

Artikkelen er over 1 år gammel

DRAMMEN: To av landet beste 2001-modeller på jentesiden i langrenn kommer fra Magnor.

DEL

Både Linn Sofie Mohn og Marie Sølverud Wangen imponerte da vinterens aller første norgescuppoeng ble fordelt.

Begge fikk god uttelling og har skaffet seg et godt utgangspunkt foran den neste norgescuphelga som går på Åsen på Romerike.

Fortsetter utviklingen

Deretter er det junior-NM på Savalen som står for tur. Det er mye som tyder på at begge «våre» jenter vil prege de rennene.

Klubbvenninnene ser nemlig ut til å fortsette den fine utviklingen de har hatt de siste årene. Ingen av dem føler at de er i toppform selv om det gikk fort i Konnerud-terrenget alle tre dagene.

– Jeg håper jeg skal ha ett gir til når det nærmer seg junior-NM selv om formen er bra for tiden.

– Det gikk bra både i Åsarnaspelen i Sverige forrige helg og på Konnerud, sa Linn Sofie som hadde to femteplasser som beste resultat i norgescupsammenheng forrige vinter.

Den bestenoteringen knuse hun allerede i helga ettersom det ble fjerdeplass på søndagens disanserenn i klassisk.

Tøff konkurrent

Linn Sofie var ærlig på at det mest sannsynlig hadde blitt femte dersom Helene Fossesholm – som vant 19 og 20-årsklassen – hadde stilt i den klassen hun egentlig hører hjemme.

Hun er like gammel som Magnor-talentene men distanserer de som er både ett og to år eldre.

På søndag valgte hun å gå sammen med de beste fordi hun ønsket å kvalifisere seg for junior-VM. Det klarte hun med glans ettersom det ble suveren seier også i den årsklassen.

– Vanskelig å slå

– Det blir ikke lett å slå henne verken på kort eller lang sikt, sa Linn Sofie som ble nummer seks i klassisk og fire i distanserennet i skøyting.

På sprinten ble hun slått ut i kvartfinalen.

Marie kom til semifinalen på sprinten og fikk med seg en sjuendeplass fra et av distanserennene før hun pakket sammen utstyret og satte kursen tilbake til Lillehammer.

God treningshverdag

17-åringen har en god treningshverdag ved Norges Toppidrettsgymnas hvor hun nesten daglig får bryne seg på jevnaldrende som er blant dem beste i landet.

En god treningshverdag har også den mangeårige treningsvenninnen Linn Sofie som valgte å bli en del av et svensk skigymnas da hun var ferdig på ungdomsskolen.

Hun og Marie har bevist og er enige om at det er forskjellige måter å få utvikling på. Det ligger an til mange harde nappetak med de fremover selv om det stort sett bare er i norgescuprennene de møtes.

– Jeg stiller også i rennene i den svenske juniorcupen. Først og fremst på grunn av at det er god trening og det sosiale. Jeg synes det er kjekt å reise sammen med mine svenske venninner på renn også, sa Sofie som reiste tilbake til Sverige da hun hadde gått seks renn på åtte dager.

Det ligger derfor an til at det blir mange restitusjonsøkter fremover på Vestmarka-jenta.

Artikkeltags