Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det scootertur i jula

Artikkelen er over 3 år gammel

ÅSNES: Det er snø nok til å åpne snøscooterleden på Finnskogen rekordtidlig. – For første gang blir det scooterturer i jula. Det er mulig å gjøre en heldagstur fra Velta til Branes, sier Arild Bredesen.

Arild Bredesen i snøscootergruppa til Åsnes Finnskog IL sier at det aldri har vært mulig å åpne for snøscooterferdsel før jul noen gang. Nå er det mulig å gjøre seg en skikkelig tur i jula.

 Den delen av merket snøscooterløype som går langs strekningen Velta til Riksgrensen via Tysken og Gransjøberget ble åpnet 20. desember.

– Det er start- og rasteplass med parkering ved Sandberg grendehus på Velta og ved Tyskedammen. Det er litt lite snø fra Velta til Tysken, men over Tyskeberget og videre over Gransjøberget til Riksgrensen er det fine forhold, sier Arild Bredesen.

Videre inn i Sverige er det også åpen led, og det er mulig å kjøre helt til Branes med de snøforholdene vi har allerede.

– Det var 17 kuldegrader på Åsnes Finnskog fredag morgen, og det har frosset til en skikkelig såle. Det kunne gjerne vært mer snø. Det er meldt mer snø før julaften også, så vi får håpe at det ikke blir varmegrader og mildvær som ødelegger føret, sier Bredesen.

Lille julaften er fridag for de fleste, og han mener det ligger an til en langtur da.

– Det ligger absolutt an til noen dagsturer i jula. Det er et par timers kjøretur til Branes, men med noen stopp ved våre gapahuker og sosialt treff er det mulig å gjøre seg en dagstur. Vi har ikke fått kjørt ut ved til alle rasteplassene ennå, men det kommer, lover han.

Løypa fra Vermundsjøen blir preparert, og Bredesen håper at også denne strekningen kan åpnes snart. Det betinger at isen blir godkjent som forsvarlig, og skjema er sendt inn.

– Isen på Tysken er 33 centimeter tykk. Flisaelva er ennå ikke trygg nok, sier han.

Dette er tredje sesong med lovlig scooterkjøring på norsk side av Riksgrensen. Scootergruppa i Åsnes Finnskog IL har lagt til rette for at turfolket som foretrekker hestekrefter mellom beina på tur, skal gjøre dette på lovlig vis.

Trafikken skal skje innenfor de bestemmelser som fastsatt i Forskrift om snøscooterløyper i Åsnes kommune. Det forutsetter også at det er løst kort for kjøringa. Årskortet for 2017 gjelder fortsatt, men når vi er inne i 2018, er det mulig å kjøpe kort i flere forretninger. I tillegg kan kort løses ved SMS-pass, www.afil-scooter.nohttp://www.afil-scooter.no

Kommentarer til denne saken