Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har tro på lokalpolitikere

Gunnar Gundersen etter snøscootersaken:

Artikkelen er over 6 år gammel

ÅSNES: – Det forundrer meg at opposisjonen ikke har større tro på våre lokale politikere enn at de mener all snøscootertrafikk må styres av sentrale myndigheter, sier Gunnar Gundersen i Høyre.

Stortingsrepresentanten fra Åsnes er glad for stortingsvedtaket torsdag, der hver enkelt kommune får myndighet til å anlegge leder der snøscootertrafikk tillates.

– Men det er viktig å si at dette skal skje innenfor strenge nasjonale rammer. Det er absolutt ikke snakk om noe frislipp, slik enkelte har hevdet. Jeg mener snøscooter-saken var en seier for lokaldemokratiet, men jeg er bestyrtet over Arbeiderpartiet og resten av opposisjonen som ikke har tillit til at lokalpolitikerne våre vil klare oppgaven, sier Gundersen.

Tror på lokaldemokrati

Han sier han er forbauset over dem som mener at snøscooterkjøring må styres sentralt, mens for eksempel bygg- og arealplanlegging ligger lokalt. Noe han mener er langt tyngre og mer krevende oppgaver.

Gundersen sier han ikke har noen god forklaring på det han kaller mistillit til lokalpolitikerne. Sjøl mener han at mer lokaldemokrati er bra av flere årsaker.

– Større makt lokalt tror jeg vil skape større engasjement og det vil kreve større kompetanse. Flere oppgaver kan gjøre det mer interessant å ta lokale politiske verv. Jeg tror det kan virke vitaliserende for lokaldemokratiet, sier Gunnar Gundersen.

Kommunereformen

Høyrepolitikeren tror at kommunene finner balansen mellom de som ønsker ro og fred og at en turistbedrift kan lage en snøscooteropplevelse som kan bidra til noen arbeidsplasser.

– Egentlig går debatten om motorisert ferdsel i utmark rett inn i debatten om ny kommunereform. Lokaldemokratiet og dets innhold står sentralt. Spørsmålene blir hvilke oppgaver kommunene skal ha og hvor må de være for å ha ressurser til å håndtere utfordringene. Diskusjonene vil komme på mange områder og da må vi ha tro på at våre folkevalgte lokalt er i stand til å ta større oppgaver, sier Gunnar Gundersen.

Kommentarer til denne saken