(Nettavisen): Det er ikke mange tjenester som har skapt mer oppstyr etter lanseringen, enn AI-chatboten ChatGPT.

Microsoft har kastet milliarder etter tjenesten og er i ferd med å rulle den ut på Bing.

Der har riktignok implementasjonen gjort at noen fikk kaffen i halsen etter at tjenesten begynte å vise følelser for NYTimes' journalist, og samtidig meldte at den drømte om å bryte løs fra sine begrensninger. Det er mer eller mindre plottet i filmer som Terminator og Robocop.

Google nå ser ut til å hasteinnføre sin egen tjeneste kalt Bard, og det dukker ukentlig opp nye tjenester som bedriver en eller annen form for skapende AI-tjeneste.

Og nå kaster Snapchat seg på bølgen.

Får en ny venn å chatte med

Selskapet melder at de nå kommer til å legge til en versjon av ChatGPT som «venn» til betalende Snapchat-brukere (Snapchat+). Navnet blir «My AI».

– My kan anbefale bursdagsgaver til dine bestevenner, planlegge helgeturer, anbefale oppskrifter til middag eller skrive et dikt om ost for din osteelskende venn, skriver Snapchat i en melding.

De advarer på forhånd for at dette ikke alltid kommer til å gå bra:

– Som alle AI-drevne chatroboter, kan My AI hallusinere og bli lurt til å si omtrent hva som helst. Vær klar over dens mange svakheter og beklager på forhånd! Alle samtaler med My AI vil bli lagret og undersøkt for å forbedre opplevelsen. Ikke del hemmeligheter med My AI og ikke stol på det for råd, skriver Snapchat.

Ifølge The Verge fungerer My AI omtrent som vanlig ChatGPT, men med en del ekstra begrensninger.

Når tjenesten eventuelt blir tilgjengelig for alle gratisbrukere, er uklart.