Gå til sidens hovedinnhold

Småfly har havarert på Gjølstad flyplass

Artikkelen er over 1 år gammel

To personer var ombord da et småfly havarerte under landing på Gjølstad flyplass, Kongsvinger tirsdag ettermiddag. Én person er bekreftet omkommet i ulykken.

Glåmdalens reporter på stedet forteller at et småfly har havarert og ligger opp-ned utenfor enden på landingsstripa. Legehelikopter, ambulanser, brann og politi er på stedet.

Politiet sendte klokka 15.04 ut følgende pressemelding om hendelsen:

«Politiet fikk melding kl. 14.26 om at et småfly har havarert under landing ved Gjølstad flyplass i Kongsvinger. Det var to personer ombord i flyet. Det er for tidlig å si noe om tilstanden til personene. Pårørende er ikke varslet i saken. »

Stabssjef ved Innlandet politidistrikt Pål Erik Teigen, opplyser til VG at man har varslet havarikommisjonen. De skal også avhøre vitner til ulykken.

Det er innført midlertidige luftromsrestriksjoner i en sirkel på 2,5 nautiske mil og 2500 meters høyde.

– Vi sender ut enheter. Vi vet ikke mer foreløpig, sa politiets operasjonsleder Per Solberg rett før klokken 14.30. Da hadde politiet akkurat fått melding om hendelsen.

Klokken 16.38 meldte politiet i en pressemelding at en person er bekreftet omkommet etter flyulykken i Kongsvinger tirsdag ettermiddag.

En person er sendt til Akershus universitetssykehus, AHUS.

Skadeomfanget er uavklart. Pårørende i saken er varslet, meldte politiet videre.


Uhellet har skjedd på Gjølstad flyplass, Kongsvinger, som ligger langs fylkesvei 210 på Brandval vestside.

TIPS OSS SMS/MMS: GLTIPS til 2005 E-post: tips@glomdalen.no Telefon: 62 88 25 00 Video: Send video!