Gå til sidens hovedinnhold

Her blir det høy partyfaktor og festival med flere publikumsfavoritter

Artikkelen er over 3 år gammel

SØR-ODAL: I år blir det både kjente, norske artister med høy partyfaktor, samt skikkelig countrystemning i Paviljongen på Slobrua.

– Vi gleder oss til årets sesong, sier en forventningsfull Bernt Olav Neskvern i Skarnes event.

Lørdag 5. mai braker det løs med Plumbo. 8. september spiller Vassendgutaen, en annen publikumsfavoritt.

– Vassendgutane er her for sjette gang. Bandet tangerte faktisk i 2016 publikumsrekorden til Kjell Karlsens orkester fra 1972, da det var 1000 mennesker på Slobrua, forteller Neskvern.

Plumbo er også vant til å stå på scenen i Sør-Odal. Det kjente, norske bandet er i Paviljongen for tredje gang.

– Vi har forsøkt litt forskjellige artister, men det er disse bandene odølingene vil ha, konstaterer festarrangøren.

Gjenskaper western-atmosfæren

Samtidig byr han på en aldri så liten nyhet denne sesongen. Lørdag 2. juni er det duket for mini countryfestival.

– Vi har fått en del forespørsler om countrymusikk, Slobrua og western er en gammel tradisjon.

– På begynnelsen av 1970-tallet ble vi forbundet med Dawson city, da var det westernkulisser og ulike arrangementer i parken bak gjestegården. Vi skal ikke kopiere dette, men kanskje gjenskape noe av den gode atmosfæren, håper Neskvern.

Under countryfestivalen er Claudia Scott med band hovedattraksjonen. Hun har utgitt en rekke album, vunnet to spellemannspriser og ble sist sett av mange i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes».

Til festivalen kommer også Ottar Big hand Johansen, som stiller sammen med Nilssens Southern Harmony Band og Casino Steel. Bygdebandet Hilljacks fra Øvre Romerike og med Pakkhuset på Årnes som hjemmebane, vil vise hvorfor de allerede er blitt lagt merke til på flere store festivaler.

– Slobrua er et anerkjent spillested med et navn i musikkmiljøet. Vi får dermed henvendelser fra en del artister som ønsker å opptre her hos oss, forteller Bernt Olav Neskvern.

Avventer ny driver

Han drømmer om å få Åge Aleksandersen på scenen, men foreløpig har dette ikke latt seg gjøre.

Bakgrunnen for at det kun er tre konserter i år med Skarnes event som arrangør, er at man avventer framtidig drift av Slobrua-anlegget og avtale med en ny driver. Neskvern, som selv jobber som lærer ved Sørumsand videregående skole, påpeker at man ikke ønsker for mange konserter om det blir ny drift lekeland.

Under årets sesong samarbeider man med Odal framlag, Slåstad IL og Kongsvinger fortress amerikansk fotball, som stiller på dugnad og løser ulike oppgaver.

– Vi tjener ikke så mye på å arrangere konserter på Slobrua.

– Tidligere har vi forsøkt oss med rimelige band, men da går det i underskudd. Derfor er det litt lettere med kjente navn, samtidig må vi passe på at det ikke kolliderer med alle de andre store arrangementene i distriktet, sier Bernt Olav Neskvern.

 

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.