Dagen før en av Norges mest folkekjære artister, nemlig Øystein Sunde, inntar scenen på Knettsetra i Trysilfjellet, har billettsalget vært noe labert.

Men på lørdag går ferden til hjemkommunen og til Disenå. Da braker det løs på Audunbakkenfestivalen, og der er situasjonen en ganske annen.

Her er lørdagen fullstendig utsolgt.

– Det er veldig gledelig og akkurat det vi har håpet på, forteller festivalsjef Audun Hansen.

– Tidligere år har billettsalget gått noe tregt ukene før. De yngre bruker å kjøpe billett bare dager før festivalen starter eller i døra. Men med Øystein Sunde, som et av festivalens store trekkplaster, har vi sett en jevn strøm. Det skyldes nok at det er et litt eldre publikum som ofte vil være ute i god tid.

Men det er fortsatt mulighet til å skaffe seg festivalpass, understreker Hansen.

– Det er fortsatt noen festivalpass igjen, så det er bare å forte seg. Det er også noen Ung-inn-billetter for de mellom 18–21 år. Men det er ganske sikkert at vi blir utsolgt i år, og det er kjempestas.

Ekstra «schwung» med 20 år

I 20 år har Hansen sammen med festivalstyret og en rekke frivillige hatt en rekke kjente og lokale band på plakaten, og sambygdinger og langveisfarende har reist langt til skogs for musikk, hygge og mye moro.

På plakaten i år står blant annet Honningbarna, Amund Maarud & Lucky Lips, Ayla og Los Plantronics. Og i kjent Audunbakken-stil blir det konsert med The Anti-Music Bonanza samt burlesk og rævkrok.

Dessuten kommer kulturminister, Anette Trettebergstuen.

Hansen tror det blir en helt spesiell festival i år.

– Vi gjør litt ekstra schwung i år siden vi feirer 20 år. Derfor er det også veldig bra at Øystein endelig takket ja til å spille her. Han har jo aldri spilt sine egne låter med bandet sitt i Sør-Odal noensinne, så dette blir en historisk begivenhet. Han har fortalt meg at dette hadde han veldig lyst til å få til – å få spille i hjemtraktene. Alt ligger til rette for en meget bra festivalhelg!