Gå til sidens hovedinnhold

Slik har du aldri opplevd lokalfotballen før: Glåmdalen lanserer «Nettkjenning med Patrick og Henning»

KONGSVINGER: Fredag spiller KIL generalprøve før seriestart mot LSK på Gjemselund. Da kan du også få med deg Glåmdalens ferskeste nyvinning. Nemlig «Nettkjenning med Patrick og Henning».

– Etter noen sesonger der vi har sett litt varierende respons på det innholdet vi har laget knyttet til KILs kamper i Obosligaen, tar vi nå grep og lanserer et helt nytt format på dekningen av Obosligaen denne sesongen. Vårt nye konsept har vi kalt «Nettkjenning med Patrick og Henning», og kan kanskje best beskrives som en slags TV-overført live fotballpodcast, også kalt vodcast, med KIL-kampen som ramme, sier nyhetsredaktør Terje Sundby i Glåmdalen.

Vodcasten foregår live på glomdalen.no, mens KIL spiller sine kamper i Obosligaen gjennom hele sesongen. Glåmdalens sportsansvarlig Henning Danielsen har gått sammen med den tidligere KIL-profilen Patrick Holtet, og sammen skal duoen lose seerne gjennom KILs kamper i den spesielle fotballsesongen som snart sparkes i gang.

Se den første sendingen her:

Nettkjenning med Henning og Patrick. Direktesendt vodcast, med fokus på treningskampen mellom KIL og LSK.

– Vi gleder oss enormt

– Vi gleder oss voldsomt til å komme igang. Jeg kan ikke se at noen andre har gjort akkurat dette tidligere, så vi går inn i konseptet uten særlig sikkerhetsnett - men det er jo også det som gjør det veldig spennende og morsomt, sier Henning Danielsen entusiastisk.

Makker Patrick Holtet er også mer enn klar for å gi Glåmdalens abonnenter en god fotballopplevelse.

– Da Henning spurte om jeg ville være med, fikk jeg veldig lyst til å bidra fordi jeg har en generell fotball-interesse - og en særdeles stor interesse for KIL og lokalfotballen. Forhåpentligvis vil seerne oppleve at vi har innsikt, forståelse og engasjement, sier solungen.

Noe av konseptet bak formatet er at Danielsen og Holtet skal «se kampene for deg» når de fleste, foreløpig, ikke selv får anledning til å være på stadion på grunn av smittevernsreglene.

– Bredt anlangt fotballvodcast

– Podcast-formatet er det hurtigst voksende medieformatet for tiden, særlig blant yngre medieforbrukere. Vi legger til videoelementet og tror med det at en fullblods fotballvodcast kan være med på å øke oppmerksomheten rundt sporten lokalt igjen. KILs seriekamper er rammen for sendingene og blir naturligvis en stor og viktig del innholdsmessig også, men det vil ikke bare begrenses til KIL-stoff. Det blir også historier fra de to programledernes årelange erfaring fra fotballmiljøet lokalt, det kan fort bli et veddemål eller to også og generelt god fotballstemning. I tillegg får du som seer full anledning til å kommunisere direkte med Henning og Patrick via Glåmdalens Facebook-profil underveis i sendingen, forteller Sundby og legger til:

– Det vi i Glåmdalen kan være unike på er det lokale innholdet. Dette skal ikke være noen konkurrent til Eurosport, om å ha de beste kommentatorene av kampen. Dette skal være en bredt anlagt fotballvodcast, der vi like gjerne kan bruke tid på å snakke om forhold i lokal- og breddefotballen i klubber som Flisa, Grue, Eidskog eller Sander.

Bygger nytt TV-studio

Glåmdalen bygger for anledningen et helt nytt TV-studio, men vil der det er teknisk mulig sende direkte fra arenaene hvor kampene foregår. Når sesongen sparkes igang fredag 3. juli er Glåmdalens «Nettkjenning»-team på plass på Briskeby stadion. I hjemmekampene på Gjemselund har ikke Glåmdalen fått tillatelse til å være. Disse kampene blir derfor sendt fra det nybygde studioet i Glåmdalens redaksjonslokaler.

Sundby understreker at Glåmdalen selvsagt også skal være tilstede med reporter på stadion under hjemmekamper, selv om vodcasten sendes fra redaksjonslokalene.

– Vi håper dette kan bidra til å sette litt fyr på fotballen lokalt igjen. Vi har i hvert fall tro på at et nytt format kan bidra til bedre tilgjengelighet av det gode fotballstoffet som vi ønsker å bringe ut til våre abonnenter, sier nyhetsredaktøren.

Dette er forskjellen på en podcast og vodcast

En podcast er en lydfil med taleinnhold, publisert på en nettplattform slik at brukere kan laste den ned og få tilgang til den.

En vodcast (også kalt video podcast) er en podcast, hvor man i tillegg til lydinnhold har lagt til videoinnhold, publisert på en nettplattform slik at brukere kan laste ned og få tilgang til den.

Kommentarer til denne saken