Tirsdag 8. mars ble kvinnedagen markert på Byscena i Kongsvinger. Tidligere på dagen ble det markert med mensenfest på Biblioteket, der elever på Sentrum videregående hadde stått for kunst knyttet til denne dagen.

Litt senere på kvelden møtte det opp både politikere, representanter fra 8. mars-komiteen og mange andre som ville hedre kvinnene.

Noen av de Glåmdalen traff på var familien Dukic, som består av Diana, Aleksandra og Tiana.

– Dette er jo vår dag, forteller jentene. Vi kom hit i dag fordi vi føler at det er en solidaritet ovenfor kvinnene. Vi må stå sammen, og dette er vår måte å hedre kvinnene på.

Fornøyd

Cia Martinsen er lederen for 8. mars komiteen, og som har holdt i alle trådene for å få gjennomført dette.

– Vi er veldig stolte av denne dagen. Vi en god gjeng som står på frivillig for å hedre kvinnene hver 8. mars, og dette skal vi fortsette med, forteller Martinsen storfornøyd.

– Jeg kan heller ikke si noe annet enn at oppmøtet er kjempebra. Vi tenkte at «alt over 10 – er bra», men vi er jo mange flere enn det, så det er jo bare helt fantastisk.

– Og at så mange ønsker å stå opp og hedre kvinnene på denne viktige dagen er kjempebra.

Videre forteller hun at de har jobbet hardt for dette arrangementet, men når det blir så vellykket som dette – er det en god motivasjon til å fortsette.

– En viktig dag!

Trine Hansen og Janne Elisabeth Negård synes det er viktig å stå opp for kvinner – og tenke at det er faktisk kvinner i andre land som ikke kan gjøre som oss.

– Dette er en viktig dag, og vi møter opp i dag for å vise respekt ovenfor alle kvinner, forteller damene.

– Vi føler også på en plikt for å vise at kvinnene er like mye verdt som alle andre, og at verden vi lever i skal være kjønnsmessig uavhengig.

Noen andre som også tok turen til Byscena var Kari K. Brustad og Pia Hougen.