Gå til sidens hovedinnhold

Vinterfest i Friluftslivets tegn

Siste innspurt før kultursjefen kommer og lysene tennes rundt snøskulpturene:

Artikkelen er over 5 år gammel

VÅLER: I en uke har 9.-klassingene ved Våler ungdomsskole holdt på med snøskulpturene utenfor Kommunelokalet.

Det er igjen klart for Vålers egen Vinterfestival og i år er det i tillegg 10-årsjubileum for den populære festivalen som varer en hel uke med mange ulike kulturarrangementer.

Siste finpuss

Men før kultursjef Cathrine Hagen kan åpne Vinterfestivalen er det mye som gjenstår med finpuss og småjustering av de flotte snøskulpturene som står spredt rundt på tunet til Kommunelokalet.

Motorsag og snø

Ved hovedhuset står prosjektleder Tore Silkebækken med motorsag og finpusser en spesiell snøskulptur.

– Ja, dette er logoen til Friluftslivets år 2015. Vi hadde jo sånn suksess med 1814-skulpturen i fjor, så vi måtte finne på noe spesielt i år også.

Og hva er vel mer naturlig enn denne logoen. All ære til elevene, dette er deres fortjeneste. I dag har de lov til å være stolte, smiler Tore Silkebækken.

«Arkitektene» bak skulpturen er Sigbjørn Simengård og John Bjørnar Troøyen som har hardtråkket snø ned i kasser slik at Tore kunne forme den med motorsaga.

Kaldt, men gøy

– Vi hadde planlegging på mandag om hva vi skulle lage i år, forteller Lise Johanne Holtet Moen som holder på med å montere lyskastere rundt en godslig snøbamse som klamrer seg fast til en trestamme.

– Vi lagde den først i leire for å se hvordan den skulle bli før vi begynte å forme den med barkespader og rasper, forteller Sigbjørn Simengård.

– Det har vært både slitsomt og kaldt og det har gått med mye varm drikke denne uken. Men det har vært kjempegøy å holde på med dette, sier Lise Johanne i det kultursjefen kommer ruslende.

En viktig ramme

– I år har elevene hatt en kjempeutfordring med tanke på været.

Onsdag og torsdag var det plussgrader og regn. Men heldigvis er det minusgrader nå, så da håper vi at skulpturene blir stående minst hele Vinterfestivalen, sier kultursjef Cathrine Hagen.

– Disse skulpturene er utrolig viktige for rammen rundt Vinterfesten og etter at vi flyttet åpningen av Vinterfestivalen fra skolen og hit til Kommunelokalet, får mange flere gleden av å se dem. Og når de blir lyssatt kommer det til å bli magisk her, sier kultursjefen.

Et fint innslag

– Dette er et flott alternativ til å få ungdommen vekk fra iPadden, spøker rådmann Rustad.

– Men de er flinke til å få med seg ungdommen her i Våler, og det er bra. Snøskulpturene de har laget her i mange år er et fint innslag, sier rådmannen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.