(ØP) Mannen hadde fortalt at han skulle på overnatting hos en kompis på Sørlandet.

Da hun kom hjem fra jobb, slo hun seg ned i sofaen foran familiens PC.

Det mannen trolig ikke visste, var at telefonen hans automatisk lastet bilder opp i skyen, og deretter ned på familiens felles-PC.

Det var dette samboeren fant ut da hun kom over ei mappe som hun ikke hadde sett før.

I dommen mot henne står det at mappa inneholdt bilder og korte videosnutter fra Snapchat. Bildene viste samboeren og en annen kvinne mens de onanerte seg selv.

Ringte rundt

Såret og fortvilet forsøkte hun å ringe til samboeren, som hadde sagt at han skulle hjelpe en kompis på Sørlandet, og overnatte der. Han svarte ikke da hun ringte.

I dommen fremgår det at hun også forsøkte å ringe til samboerens nye flamme. Da heller ikke hun svarte, står det i dommen at hun skal ha truet henne med å sende de seksualiserte bildene til foreldrene hennes.

Uten å ha fått svar ringte hun deretter til mannen til den andre kvinnen.

Mannen hennes fortalte at hun var på overnatting hos ei venninne, og på dette tidspunktet la hun sammen to og to, og følte seg sikker på at samboeren hennes og den andre kvinnen hadde et forhold.

Distribuerte bildene

Det hun deretter gjorde, førte senere til at det ble tatt ut tiltale mot henne. Kvinnen oversendte bilder og videoer av de onanerende kjærestene til mannen, og delte de samme bildene i en gruppechat med flere felles venner.

Hun innrømmet dette da hun i januar måtte møte i tingretten, tiltalt for å ha distribuert bilder med seksuelt innhold. Retten fastslår derfor at hun handlet forsettlig.

Retten vurderer imidlertid at det er liten fare for at bildene har blitt spredt til flere personer.

Frifunnet for vold

Forholdet endte med brudd, men saken stopper ikke her.

Da kvinnen en dag følte for å gå ut og treffe folk, støtte hun på eksen og den nye kjæresten hans på et utested. De klinte åpenlyst i hennes påsyn, noe hun mente var provoserende.

Påtalemyndigheten mener at hun skal ha slått til eksens nye kjæreste på utestedet, men på dette punktet delte retten seg. Meddommerne mente at det ikke fantes tilstrekkelig bevis for at hun hadde slått, og hun ble frifunnet for forholdet.

Ettersom kvinnen har innrømmet å ha distribuert bildene, og fordi hun har barn, vurderer retten at det beste vil være at hun dømmes til samfunnsstraff, ikke til soning. Hun ble dømt til 50 timers samfunnsstraff, subsidiært 50 dager i fengsel for å ha delt bildene.