Torino-OL blinker i det fjerne

Artikkelen er over 15 år gammel

CALGARY: Etter snaut tre års opphold har Andreas Snare Bakke bestemt seg for å gjøre come-back på skøyteisen.

DEL

KIL-gutten understreker at det er en lang vei å gå før han er i den formen han var i for noen sesonger siden. Men gleden ved å gå på skøyter gjør at 29-åringen har lyst til å gjøre et forsøk som de fleste andre ville karakterisere som galskap.

For en drøy uke siden gikk Andreas sin første konkurranse siden desember 2001. En 3.000 meter i Calgary ble unnagjort på 4.07,62. Torsdag gikk han 5.000 meter på 7.05,25 under høyst ordinære forhold.

- Jeg forventer ingenting av denne sesongen. Løpene jeg gikk i Calgary ga meg en påminnelse om at jeg må ha mye mer trening i kroppen for å gå fort på skøyter. Men jeg må ha denne sesongen på meg for å ha mulighet til å hevde meg neste sesong - hvis jeg bestemmer meg for å satse hundre prosent.

Torino

- Vil det si at du sikter mot OL i Torino?

- Det kan være mulig, sier Andreas hemmelighetsfullt.

- Men som sagt, jeg tar det som det kommer. Jeg trenger mange løp i kroppen - og ikke minst mange mil på sykkelen - før jeg kan hevde meg i toppen.

Begge tidene han oppnådde i Calgary er langt unna Kongsvinger-guttens personlige rekorder, Andreas har 6.35,51 som personlig rekord fra Calgary satt i mars 2001.

- 5.000-meteren var et jevnt løp der alle rundetidene var innenfor et sekund. Det går greit å gå 34-runder for øyeblikket, men jeg tør ikke tenke tanken på 32-runder ennå.

Like god

- Mener du det er mulig å gå på 6.35 igjen?

- Ja, helt klart. Med nok trening i kroppen er jeg ikke i tvil om at jeg kan gå så fort igjen.

Andreas la opprinnelig opp midt i 2001/2002-sesongen. Resultatene sto ikke i stil med det han la ned i tid og penger.

Dermed ble det studier på heltid for 29-åringen.

- Motivasjonen var på bånn. Jeg hoppet rett på studiene, og har ikke angret på det. Men jeg synes det er moro å gå på skøyter. Det er først og fremst derfor jeg trener litt igjen.

Konkurranse

De siste sesongene har Andreas holdt formen sånn noenlunde ved like - i tillegg til at han en periode var for lillebror Tor. Nå blir de i stedet arge konkurrenter.

- Jeg skjønner at jeg må skjerpe meg litt igjen for å være best i familien, sier yngste bla' Bakke, og ler godt.

Så legger han til:

- Men jeg synes det er veldig moro at Andreas satser igjen. Vi trener sammen, og lærer litt av hverandre hele tiden. Det er en stor fordel for meg å ha Andreas som sparringpartner, det kommer helt sikkert til å gjøre meg til en bedre skøyteløper, sier Tor, som er på rett vei etter et par sesonger uten de store resultatene.

- Jeg har trent mindre enn tidligere, men har brukt rulleskøyter i langt større grad. Jeg gikk et veldig oppløftende 3.000-meterløp på Geithus i helga. Der var jeg fire sekunder bak Odd Borgersen. I fjor ble jeg stiv etter to runder i stor fart. Nå holder jeg mye lenger, og det er betryggende, sier Tor Snare Bakke.

Artikkeltags