– Mange skal passe seg

SPENT TRIO: Eskil Ervik (bak) gleder seg til å se hva Isak Høiby (t.v.) og Hallgeir Engebråten kan gjøre når skøytesesongen starter for fullt neste helg.

SPENT TRIO: Eskil Ervik (bak) gleder seg til å se hva Isak Høiby (t.v.) og Hallgeir Engebråten kan gjøre når skøytesesongen starter for fullt neste helg. Foto:

INZELL: Eskil Ervik lar seg imponere.

DEL

Denne uka har Ervik ledet Wang Toppidretts gutter og jenter gjennom tøffe treningsdager i tyske Inzell.

Treningssamlingen i Sør-Tyskland er det siste leddet i forberedelsene til det som kan bli en særdeles spennende skøytesesong.

Spent på Hallgeir

– Enn så lenge ser det veldig bra ut. Gjengen er motiverte, og vi har gjort unna mye tøff trening gjennom sommeren og høsten.

Og den det kanskje er knyttet størst forventninger til er 17 år gamle Hallgeir Engebråten.

Nordodølingen fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong, og Ervik klarer ikke å skjule sin egen spenning med tanke på hva hans egen elev kan gjøre i vinter.

– Hallgeir gikk en 3000-meter i et testløp her i Inzell onsdag kveld. Målet var å gå slik han skal gå en 5000-meter – jevnt og stabilt. Det klarte han veldig fint, og samtidig satte han personlig rekord med en tid rett over 3.55.

– Det er nesten sånn at jeg må stoppe ham i treningsarbeidet, han er ekstremt aggressiv og vil gjerne gå i kjelleren hele tida. Det er positivt, men det er viktig å ha balanse i det også, sier Ervik.

Norgescup og NM

Så legger han til:

– Neste helg er det norgescupåpning i Vikingskipet, og helga etter skal Hallgeir og de andre gå enkeltdistanse-NM. Jeg tror det er mange som skal passe seg på 5000 meter i vinter.

Isak Høiby fra Kongsvinger Skøyteklubb er også regnet blant Norges beste juniorløpere. En lungebetennelse gjorde at 17-åringen var satt ut av spill noen uker i høst, men nå er han tilbake i full trening.

– Det er godt at Isak er tilbake. Han gikk en bra 500-meter, og det var viktig for ham og de andre å få på seg trikoten og høre startskuddet. Å bli kvitt nervøsiteten ved det å gå løp, er bra når de mer viktige løpene kommer på rekke og rad.

Treningsvillige

Gina Engebråten og Tobias Fløiten går også på skøytelinja på Wang på Hamar, og Ervik er veldig fornøyd med jobben som er gjort de siste månedene.

– Jeg har en gjeng som er veldig framoverlent. De er villig til å legge ned mye trening, og vil hele tiden bli bedre.

– Denne uka har vi trent knallhardt, og nå skal vi finpusse formen inn mot neste helg ved å trene litt mindre, sier Eskil Ervik, som tar med seg skøytetroppen hjem til Norge kommende mandag.

Artikkeltags