– Noen skoler har utfordringer med trafikken

FORNØYD: Ordenssjef Ove Myrvold er fornøyd med trafikkavviklingen i forbindelse med skolestarten, men sier det er et par utfordringer.

FORNØYD: Ordenssjef Ove Myrvold er fornøyd med trafikkavviklingen i forbindelse med skolestarten, men sier det er et par utfordringer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Men alt i alt er politiet godt fornøyd med skolestarten.

DEL

– Vi kommer til å være ute hele denne uka og målet vårt er å besøke alle barneskolene i våre fire kommuner, forteller ordenssjef Ove Myrvold ved Kongsvinger politistasjon, som har ansvaret for kommunene Kongsvinger, Eidskog, Sør- og Nord-Odal.

Mandag besøkte de Marikollen, Vennersberg og Langeland skoler, mens turen tirsdag ble lagt til skolene på Brandval og Roverud.

Enkelte utfordringer

– Det har bare vært positive tilbakemeldinger fra de som har vært ute. Det er ikke gitt noen reaksjoner fra vår side. Det har gått bra, sier Myrvold.

Han forteller at noen skoler har større utfordringer med trafikkavviklingen enn andre.

– På Langeland er det blant annet trangt om plassen, med mange biler og busser. Ungene løper mellom bilene, og det er fort gjort at det kan oppstå en farlig situasjon, sier Myrvold.

– Kanskje kunne det vært slik at barna ble sluppet av et stykke unna og gikk den siste biten selv, oppfordrer han.

Vil følge opp

Leder for forebyggende seksjon, Ole B. Nordvik, ved Kongsvinger politistasjon forteller at de vil følge opp flaskehalsene.

– Vi ser på trafikkavviklingen ved skolene sammen med rektor eller en ansatt og finner ut hvor skoen trykker. I etterkant vil vi ta kontakt med kommunene og fortelle om det vi har sett, sier Nordvik.

– Det er altfor mange biler. Skoleplassene og tilførselsveiene er ikke beregnet for så mange, sier han, og legger til at problemet oppstår når alle parkerer for å følge barna inn på skolen.

Nordvik mener det samme som sin kollega Myrvold, at det ville gått lettere om barna ble sluppet av og at foreldrene reiste igjen med en gang.

Ove Myrvold sier at politiet kommer til å følge trafikken rundt skolene ut denne uken og neste uke.

– Vi kommer spesielt til å være synlige overfor skolestarterne og følge med. Målet er å gjøre skoleveien trygg, avslutter Myrvold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken