Endelig er de i gang

PÅGANG: Det var over 50 søkere til 32 plasser da NTG U annonserte planene om å etablere en ungdomsskole i Kongsvinger.

PÅGANG: Det var over 50 søkere til 32 plasser da NTG U annonserte planene om å etablere en ungdomsskole i Kongsvinger. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: 32 håpefulle idrettssjeler startet sin nye skolehverdag på NTGs ungdomsskole mandag.

DEL

Over 50 søkere ble snevret ned til 32 elever som begynte i 8. trinn på NTGs nye ungdomsskole i Kongsvinger mandag. I løpet av tre år skal ungdomstrinnet fylles opp med tre trinn, og etter hvert skal elevene flyttes over i helt nye lokaler.

Sportssjef Espen Biagi har gledet seg til denne dagen i lang tid, og han forsikrer om at NTGs personale er klare for utfordringen.

– Vi er veldig klare for det. Jeg har gledet meg helt siden jeg søkte og fikk jobben, sier Biagi med en liten stolt latter på lur.

Et spennende prosjekt er underveis, og Biagi er bevisst på oppgaven med å profilere ungdomstrinnet på NTG slik at 8. trinn neste år opplever like mye pågang.

– Vi vil sørge for at de som skal søke 8. trinn neste år ser via medier og annet arbeidet vi gjør, og får lyst til å søke, forteller Biagi.

DAG 1: Fellesnevneren hos lærer Terje Bjørklund (t.h), sportssjef Espen Biagi og 32 håpefulle ungdommer på NTGs nye ungdomsskole er at de har gledet seg i lang tid. Mandag morgen gikk startskuddet for tre hektiske år fylt med idrett, treningslære og utvidelse til tre fullverdige ungdomstrinn.

DAG 1: Fellesnevneren hos lærer Terje Bjørklund (t.h), sportssjef Espen Biagi og 32 håpefulle ungdommer på NTGs nye ungdomsskole er at de har gledet seg i lang tid. Mandag morgen gikk startskuddet for tre hektiske år fylt med idrett, treningslære og utvidelse til tre fullverdige ungdomstrinn. Foto:

Kanskje litt strengere

32 unge idrettssjeler satt lydhøre og mottok en armada med informasjon fra sportssjef Biagi og lærer Terje Bjørklund. De spreke ungdommene fikk tydelig beskjed om at NTG U er en ungdomsskole på lik linje med andre, kanskje til og med litt strengere.

Nora Platek (12½) og Tobias Strømstad (13) ble ikke avskrekket.

– Det blir veldig gøy. Jeg har gledet meg veldig lenge, sier Nora.

Savnet aktivitet

Nora og Tobias søkte og gjennomgikk opptaksprøver i vår.

– Det var hurtighet, spenst, løping og styrke. Vi fikk beskjed allerede dagen etter, sier Nora.

Tobias savnet rett og slett mer aktivitet i hverdagen.

– Jeg ville søke selv. Jeg vil være mer i aktivitet enn tidligere, jeg satt mye stille på skolen før. Jeg vil ha mer, sier Tobias.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken