Det var på vei hjem fra skolen at gutten ble dårlig og kollapset.

Krimsjef Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon bekrefter dødsfallet.

– Vi ble ringt etter og hadde en patrulje ute ca. 14.45 fredag ettermiddag. Det kom ambulanse til, også helikopter etter hvert, og det ble da vurdert som et helseoppdrag. Så fikk vi den triste beskjeden lørdag om at gutten hadde omkommet. Vi satte da i gang undersøkelser for å få klart hendelsesforløpet forut for at han døde, sier Bekkemoen til Glåmdalen.

Gutten skal ha fått i seg et næringsmiddel han ikke tålte på skolen, og det fikk et fatalt utfall.

– Påtalemyndigheten har på nåværende tidspunkt, på bakgrunn av den informasjonen politiet har fått, besluttet ikke å igangsette etterforskning eller foreta avhør, siden forløpet er klarlagt, sa Bekkemoen til Glåmdalen søndag kveld.

Mandag besluttet politiet å åpne etterforskning av dødsfallet.

Rektor Eirin Tone Hestnes Elfmark ved Langeland skole sendte søndag ut melding til foresatte til elever ved skolen om den tragiske hendelsen. Glåmdalen har mandag vært i kontakt med rektoren som viser til kommunalsjef oppvekst og læring, Jon Egil Pettersen.

Skoleledelsen og oppvekstsjefen satt i møter søndag kveld. I en uttalelse til Glåmdalen mandag skriver Jon Egil Pettersen:

«Det er med sorg Kongsvinger kommune bekrefter en tragisk hendelse knyttet til en elev ved Langeland skole, situasjonen oppsto fredag 4. november. Kommunens psykososiale kriseteam ivaretar alle berørte i saken. Vi uttrykker den dypeste medfølelse til familie og øvrige pårørende.»

Barneskolen har 375 elever fra 1.-7.trinn.