Gå til sidens hovedinnhold

Skoleskyss tilbake til Hedmark Taxi

Artikkelen er over 5 år gammel

Hedmark Taxi har fått tilbake anbudet på transport av skolebarn i Glåmdal og Hamar. Avtalen er beregnet til 20 millioner årlig.

Avtalen som ble signert mellom Hedmark Trafikk FKF og Taxi Hedmark har en omtrentlig ramme på 20 millioner kroner i året for oppdragene i Hamar-regionen og Glåmdals-regionen.

– Det er helt umulig å si noen eksakt sum for dette, ettersom vi ikke vet hvor stort behovet er for skolebarnkjøring utenom skolebussrutene. Det er det skoleelevenes behov som avgjør bruken, sier Cathrine Glomsvoll, som er informasjons- og markedssjef i Hedmark Trafikk.

Avtalen trår i kraft 1. juli. Da vil Hedmark Taxi overta alle oppdrag på skolebarnkjøring som kjøres utenom vanlige skolebussruter i alle glåmdalskommunene.

75.000 nye oppdrag

I inneværende periode er det  Solør Turbuss, Turbussene i Eidskog og Taxi Hedmark som har delt på oppdraget i Glåmdals-regionen.

Avtalen som ble inngått mellom Hedmark Trafikk FKF og Taxi Hedmark om anropsstyrt transport, gir taxinæringen i Glåmdal og Hamar 75000 nye oppdrag. Det tilsvarer 1.6 millioner kilometer med taxi i året. Dette er estimerte tall, ettersom bruken for anropsstyrt transport vil variere med elevenes behov. Avtalen har en varighet på fire år.

Tilbudspakken med Hedmark Taxi var vektet med 85% pris, 10 % kvalitet og 5 % miljø.

Betyr mye

Nettbuss AS vant anbudet for spesialtransport for Hamar kommune.  Anbudet innebærer kjøring på oppdrag fra Hamar kommune med universelt utformet minibussmateriell.

Tilbudet for skyss med universelt utformet minibussmateriell var vektet med 60 % pris, 30 % kvalitet, 10 % miljø.

Regiondirektør Arild Nylend i Nettbuss As er fornøyd med at de vant anbudet. Det var viktig for Nettbuss å gjenvinne anbudet.

Nylend påpekte at konkurransen var ryddig strukturert og vektet på en god måte. Han har også forståelse for inndelingen av pakkene og tror at både taxi og buss næringen vil komme styrket ut av denne avtalen.

Jostein Bjøntegård, styreleder i Taxi Hedmark er enig med Nylend, og legger til at de er klare til å ta fatt på jobben avtalen innebærer.

Kommentarer til denne saken