Det er sjalusi og intriger, det er romantikk og lureri, og det er kvinner, vin og sang. Kort sagt: Et typisk amerikansk nattklubbmiljø.

Denne helgen manifesterer forlystelsesstedet Burlesque seg på Holt ungdomsskole, der rundt 30 jenter og et par gutter skal gi liv til dramaet rundt nattklubbeieren Tess, som tidligere ikke er vist som musikal på norske scener, kun som film.

– En vanskelig rolle

– Jeg har sett filmen mange ganger, og jeg synes Tess er en vanskelig rolle å spille. Jeg må ta inn karaktertrekkene hennes, men jeg må tolke rollen ut fra meg selv, sier hovedrolleinnehaver Silje.

– Det vanskeligste er å huske replikkene, mener Tarik Grebovic som har en av de to mannlige hovedrollene.

Men han føler at forestillingen begynner å sitte nå.

– Dette blir bra, mener han, og er mer enn klar til premièren fredag kveld.

Mange med erfaring

Burlesque er historien om nattklubbeieren Tess, som sliter med å holde etablissementet økonomisk på fote samtidig som en eiendomsmekler har stor interesse av å overta lokalene hennes.

Inn på scenen dukker så en ung jente (Ali) fra landet opp, som aller mest ønsker å bli sanger. Etter mange viderverdigheter og intriger viser det seg at den nye jenta også blir redningen for nattklubben.

– Det er veldig mange seriøse jenter med her, endel av dem er glade i å synge. og danser også på fritiden. Flere av dem har også bakgrunn fra kulturskolen og amatørteater, og har en viss dramaerfaring. Derfor ble det musikalforestilling i år, sier lærer for det som nå heter produksjon for scene og sal, Tone Fredheim.

Har oversatt alt selv

Men ettersom «Burlesque» aldri har vært vist som musikal, kun som filmversjonen fra 2010, har Tone Fredheim også oversatt forestillingen til norsk.

– Vi har løselig basert musikalen på den amerikanske filmversjonen, men gjort våre tillempninger, sier Fredheim.

Burlesque er en heftig danseform som betinger et minimum av tekstiler på de kvinnelige kroppene.

– Vi har valgt å tone ned kroppsfikseringen, selv om jentene fortsatt er lettere antrukket. Strømpene med blondekant var det jentene selv som ville ha med. Men det er danseuttrykket som er det viktigste, og den som tror det blir pupper og nakne kropper å se vil bli veldig skuffet, sier hun.