Ungdomsskoleelevene Mina Melby Dønjar fra Sør-Odal og Mille Marie Fjeld Stenerud fra Nord-Odal er best til å sette seg inn i den håpløse situasjonen og reflektere over hvorfor det ble slik.

Duoen stakk av med seieren i Odal Sparebanks stilkonkurranse for 8. trinn.

Stilkonkurransen er en årlig tradisjon, helt tilbake til starten av 1990-tallet har lokalbanken invitert elevene ved de to ungdomsskolene til vennskapelig kniving om hvem som er best til å skrive.

Årets oppgave var knyttet til en hverdag som banken konstaterer at stadig flere dessverre kan kjenne seg igjen i.

«Skriv en fortelling. Forestill deg at du er 20 år og bor i Oslo. Du har nettopp mistet jobben på sykehuset og du titter bort på den store regningsbunken, som ligger som en svaiende, ruvende og ustø søyle borte på kjøkkenbenken. Du kjenner det snører seg i halsen og tårene svir bak øyenlokkene.», lød stiloppgaven.

– I år var det to stiler som var like gode, dermed ble det delt 1. plass mellom Nord-Odal og Sør-Odal, forteller markedssjef Mette F. Skogstad i Odal Sparebank.

– 3.-plassen gikk til Sør-Odal og Andrea Betzer Strøm. I tillegg trakk vi ut trøstepremier til Tuva Fløiten, Kasper Andreassen Karlsen og Olivier Haug Strand.

Rett før påske var det premieutdeling, og banken spanderte brus og marsipankake. Lærerne ble takket for hjelpen med en påskeblomst.

– Vi setter stor pris på det gode samarbeidet med skolene og takker alle som deltok. Vi har kost oss med mye hyggelig lesning, og vi gratulerer alle vinnere, sier Mette F. Skogstad.

 

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.