Miss Norway gikk av stabelen i Oslo i kveld. Etter en veldig jevn konkurranse, var det til slutt Kongsvinger-jenta Kaja Caroline Kojan som kunne juble høyest.

– Jeg trodde ikke jeg skulle vinne, jeg ble veldig sjokkert da mitt navn ble ropt opp. Jeg er helt i sjokk, jubler Kojan til Glåmdalen.

– Det er helt utrolig. Og så er jeg kjempeglad for at familien min og sponsorene mine er her i kveld og støttet meg, legger hun til.

Gjør som 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

– Klar for å representere Norge

Nå er hun klar for Miss Universe-finalen, som foregår i november.

– Jeg er klar for å representere Norge og Kongsvinger i Miss Universe, sier Kojan.

– Det blir mange flere måneder i misse-bobla, hvordan blir det?

– Jeg trives veldig godt å jobbe med dette, så det blir bare morsomt, svarer Kojan.

- Være sterk psykisk

Glåmdalen har fulgt Kojans vei til Miss Norway-finalen tett. I et tidligere intervju snakket hun om hva som kreves for å være med på misse-racet:

– Du må tørre å vise deg fram, og være sterk psykisk. Vi får en del tilbakemeldinger fra en coach. Da gjelder det å se på tilbakemeldingene som konstruktive, og ikke ta seg nær av det, sa Kojan til Glåmdalen tidligere denne måneden.

LES OGSÅ: Lokal Miss Norway-kandidat

Flere lokale vinnere

De to siste årene har lokale jenter vunnet den norske utgaven og gått videre til den internasjonale konkurransen Miss Universe.

Martine Rødseth Hjørungdal fra Nord-Odal fikk reise til USA i 2015, mens Nes-jenta Christina Waage kjempet i Filippinene i fjor. Ingen av dem nådde helt opp.

Nå skal altså Kaja Caroline Kojan kjempe om tittelen i november 2017.

Bildeserie

Miss Norway-kandidat Kaja Kojan