Ernst Lersveen: - Tror Petter er veldig lettet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kveld tikket de første meldingene inn om at Petter Northug (32) kommer til å legge opp. TV 2-reporter Ernst Lersveen mener det er flott av skikongen.

DEL

Nettavisen: Like etter at Norges Skiforbund sendte ut invitasjon til pressekonferanse med Petter Northug på Scandic Lerkendal klokka 12 onsdag, «med fokus på hans framtid» som tema, begynte de fleste å regne ski-profilens dager som talte.

Det tok heller ikke lang tid før TV 2 og NRK erfarte at Northug selv kommer til å legge opp.

Les også: Northug inviterer til egen pressekonferanse i Trondheim

Trønderen fortalte i november til et samlet pressekorps på Beitostølen at han kom til å gi seg i midten av desember om han ikke gikk fort på ski innen den tid.

Nå skal det hele være over, men TV 2-reporter Ernst Lersveen synes ikke det hele er leit eller trist.

 - Fra mitt ståsted er det helt riktig. Jeg tror Petter er veldig lettet nå, han har nok mangla den gløden som han trenger for å være med i teten, forteller Lersveen til Nettavisen.

- Verdens viktigste i et tiår

Den erfarne sportsjournalisten tror Northug gjør klokt i å ikke tøye strikken mer.

- Jeg er veldig glad vi slipper å se klovnen Petter i et slags sirkus Northug. Det kler ikke han å komme loffende langt bak de andre konkurrentene. Jeg synes handlingen han gjør nå er flott, og det får meg til å tenke på alle de store øyeblikkene han har gitt oss, sier Lersveen videre.

TV 2-reporteren mener det blir feilslått å tro at langrennsløperen med to gull skal drive idretten sin videre til evig. Nå vil han heller se tilbake på hvilken fantastisk karriere Meråker-løperen har hatt.

Artikkeltags