Sprint for alle – uten VM-krav

Det går for seg når fellesstarten går. Her fra Hoffersprinten i 2018.

Det går for seg når fellesstarten går. Her fra Hoffersprinten i 2018. Foto:

ÅSNES: Det går fort i svingene når unge skiløpere møtes til dueller i Hoffersprinten. Med nok snø, tett arena og inspirasjon fra VM er dette en dag for å ha det moro på ski.

DEL

- Nå som vinteren er tilbake og det har kommet et påfyll av snø på idrettsbanen i Hof-Åsa, ligger det an til en dag med mye skiglede lørdag. Men vi trenger din påmelding innen onsdag for å vite om noen vil delta, sier Oddmund Lunde i skigruppa.

Hoffersprinten er samtidig årets Solørmesterskap, men arrangørene i Åsa Hof skigruppe understreker at dette er et uhøytidelig skirenn for absolutt alle – og ikke noe VM. Selv om det også blir sprintoppgjør mellom de eldre skiløperne som liker å konkurrere.

Sprinten går i fri teknikk, og det legges opp til fellesstart. Når startskuddet går for prologen, er dette et skirenn for alle nivåer. Gode snøforhold gjør at det kan lages løyper som går tett opp mot stadion. Slik kan stolte foreldre og øvrig publikum følge med fra start til mål.

Det er premier til alle, og det ligger detaljer om arrangementet og om påmeldingen på skigruppas facebookside. Det er mulig å melde seg på ved start, men av hensyn til gjennomføringen vil de gjerne ha påmelding.

Ifølge værmeldingen er det ingen fare å melde på poden. Yr.no lover en knalldag, med sol fra skyfri himmel.

Skigruppa legger opp til en familiedag og holder kafeteriaen åpen.

Artikkeltags