Du har muligheter for en fin skitur i helga

SOLA: steiker og det er mulig å ta en stopp i bakkehellingene. Utsikten fra Eidsfjellet er flott.

SOLA: steiker og det er mulig å ta en stopp i bakkehellingene. Utsikten fra Eidsfjellet er flott. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Det er nok snø og sola varmer i bakkehellingene. Ikke gå glipp av denne siste muligheten til en skitur i nærmiljøet.

DEL

Det er meldt knallvær på søndag, og det blir varmt, ifølge Yr.no.  Når vi er midt i april, er det helt sikkert at sola vil smelte det øverste skarelaget og steike i fjeset om du legger turen opp i våre høyereliggende skogområder. Her kan du fortsatt stake deg mil etter mil innover myrene og kjenne på frihetsfølelsen.

Dette er siste helga du kan forvente å finne nykjørte skiløyper i vårt distrikt denne våren. Flere av skigruppene melder at de har avsluttet løypekjøringa for sesongen.  Men det ligger fortsatt store snømengder i våre nærområder, og med en kort biltur kan du fortsatt finne fantastiske skiforhold. Du kan oppdatere deg på skisporet.no, men selv om det ikke er nykjørte løyper, er det snø nok og muligheter for en fin tur.

(Teksten fortsetter under bildet)

Det er fortsatt mye snø i høyereliggende strøk. Nå varsler løypekjørerne at det er siste mulighet denne sesongen.

Det er fortsatt mye snø i høyereliggende strøk. Nå varsler løypekjørerne at det er siste mulighet denne sesongen. Foto:

KIL ski melder i sin Facebook-gruppe at de har følgende plan for helga:

– Vi kjører opp løypa rundt skihytta fredag kveld slik at det blir nye spor til helga. Det vurderes å kjøre om Skrinet, men runden om Ringshella lar vi ligge. 
Det er bra med snø og traseene er lite påvirket av været ennå. Noen bekker er i ferd med å gå opp så vær oppmerksom og nyt vårsola.

I Mattila blir alle løyper som har vært åpne denne vinteren kjørt opp igjen denne helga. Fra norsk side på Finnskogen kan du ha utgangspunkt fra Løvhaugen.

ÅsaHof skigruppe har lovet å kjøre opp nye skiløyper fra Hofferbua fredag kveld. Da havarerte løypemaskinen, og den varslede prepareringen måtte avlyses, noe løypekjørerne beklager.

Dermed er løypene fra Hofferbua og rundt Sørfjellet/Odalsfjellet ikke kjørt på ei uke. Men snøsmeltinga har ikke gjort verre ugagn på løypenettet enn at du fint kan stake deg innover myrene og ta deg opp på Eidsfjellet for å nyte utsikten på 635 m.o.h.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags