Dobbel skifest på Liermoen

Klare: Rennleder for Granli IL, Geir Ove Aasum (t.v.) og leder i Magnor UL, Oddbjørn Lillebekk, gjorde de siste forberedelsene på Liermoen fredag. Bilder: Øystein engh

Klare: Rennleder for Granli IL, Geir Ove Aasum (t.v.) og leder i Magnor UL, Oddbjørn Lillebekk, gjorde de siste forberedelsene på Liermoen fredag. Bilder: Øystein engh

Artikkelen er over 3 år gammel

Kongsvinger: Lørdag og søndag er det klart for årets store skihappening i sørfylket når Sjusjøcupen arrangeres på Liermoen.

DEL

Først står klassisk i regi av Magnor UL på planen. Det foregår lørdag. Deretter tar Granli IL over stafettpinnen med fristil søndag.

Begge dagene ventes det nærmere 350 langrennsløpere fra alle kommunene i Hedmark – mange av dem tilknyttet lokale skiklubber.

– Det har vært stor kamp om å arrangere Sjusjøcup i sørfylket. Dette er faktisk det eneste store rennet som går i sørfylket, og det er gledelig at Magnor og Granli får arrangere dette over ei hel helg, sier rennleder for søndagens fristil i regi av Granli, Geir Ove Aasum.

– Vi gleder oss. Dette er en stor happening for dem som ånder for skisporten, sier han.

– Helt enestående

Aasum anslår at mellom 40–50 frivillige vil være i aksjon begge dagene.

– Det er alt fra parkeringsvakter til tidtakere. Hver av klubbene stiller med sitt eget personell.

Siste hånd på verket: Fredag kveld la arrangørene siste hånd på verket for å få Liermoen klar.

Siste hånd på verket: Fredag kveld la arrangørene siste hånd på verket for å få Liermoen klar.

– Vi har en stab på cirka 50 personer, som også inkluderer ungdommer. Jobben begynte allerede tidlig i høst, forteller Torgrim Finsrud, rennleder for lørdagens langdistanse klassisk i regi av Magnor.

– Rennet skulle egentlig arrangeres på Magnor, men på grunn av snømangel måtte vi flytte det til Liermoen, sier Finsrud.

Og fredag kveld ble siste hånd på verket lagt for å få Liermoen klar til den store skihappeningen.

– Dugnadsinnsatsen som er blitt lagt ned er helt enestående. Se bare på gjengen som har lagt snø, de har gått på skift døgnet rundt, sier Aasum.

Forholdene på Liermoen er det heller ingenting å si på, ifølge søndagens rennleder.

– Tatt i betraktning at gradestokken har vist seks plussgrader, er det veldig gode forhold. Vi hadde skitrening på torsdag, og da var forholdene veldig bra.

– Dugnadsinnsatsen som er blitt lagt ned er helt enestående. Se bare på gjengen som har lagt snø, de har gått på skift døgnet rundt.

Geir ove aasum Rennleder for Granli IL

– Opprettholde miljøet

Sjusjøcupen består til sammen av åtte renn, hvorav fem er tellende. Det er Hedmark Skikrets som er hovedarrangør, og finalen går på Sjusjøen i mars.

Tidligere har Magnor arrangert Krystallrennet – som fortsatt er endel av Sjusjøcupen. Det er imidlertid andre året på rad at Magnor har gått sammen med Granli om å arrangere Sjusjøcup.

Sjusjøcup

Består av åtte renn rundt omkring i Hedmark, fem av dem er tellende. Finalen går på Sjusjøen i mars.

Følger vanlig World Cup-poengssystem, det vil si 100 poeng, 80 poeng, 60 poeng osv.

Magnor UL og Granli arrangerer hvert sitt renn henholdsvis lørdag og søndag. Magnor arrangerer klassisk lørdag, før Granli arrangerer fristil søndag.

Rundt 350 utøvere stiller til start både lørdag og søndag.

Sonerenn for de mellom sju og 12 år, Sjusjøcup fra 13 år og opp til senior.

– Det betyr selvsagt mye for begge klubbene i den forstand vi i det hele tatt skal klare å opprettholde skimiljøet i sørfylket, sier Aasum til Glåmdalen.

Sjusjøcupen ble innledet med sprint og sprintstafett i Brumunddal for to uker siden, der flere lokale løpere gjorde det skarpt og ligger i toppen før det Magnor og Granli arrangerer hvert sitt renn.

– Høyt nivå

Sjusjøcupen er fra 13-årsklassen og opp til senior. For utøvere mellom sju og 12 år, anses rennet som et vanlig sonerenn.

– Nivået er ganske høyt. Flere av Hedmarksløperne hevdet seg i norgescupen på Nes forrige helg, sier Geir Ove Aasum.

Første start for sonerennet går klokka 11.00 både lørdag og  søndag.

Selve Sjusjøcupen har starttid klokka 12.00 begge dagene.

Artikkeltags