Matoma dro inn nesten fire millioner – mens Sunde har over 20 millioner i formue

På topp: Matoma – Tom Stræte Lagergren – troner øverst på inntektstoppen av distriktets kulturarbeidere. Her er han på toppen i underholdningsmekkaet Los Angeles.

På topp: Matoma – Tom Stræte Lagergren – troner øverst på inntektstoppen av distriktets kulturarbeidere. Her er han på toppen i underholdningsmekkaet Los Angeles.

KONGSVINGER: Matoma og Øystein Sunde er de kulturpersonlighetene fra vårt distrikt som tjener mest på virksomheten sin, ifølge skattelistene.

DEL

Begge er som kjent særdeles godt kjente artister på hvert sitt felt.

Øystein Sunde fra Skarnes har underholdt hele Norge i årtier, og har bygd seg opp en formue på nesten 22 millioner kroner. Årsinntekten i fjor var på vel 3 millioner kroner.

USA som base

Matoma – Tom Stræte Lagergren – topper lista med inntekt på 3,75 millioner. Det er over fem ganger så stor inntekt som han hadde i fjor.

Med andre ord er det god butikk å være artist, DJ og låtskriver med USA som base, der han turnerer for store folkemasser. Men Matoma har ikke «glemt» gamlelandet, og gir tilbake. Senest i oktober var han med på P3 sin veldedighetskonsert til inntekt for Kirkens Bymisjon.

– På 24 timer samlet vi 950 000 dollar. Jeg er stolt av Norge, en av de beste landene i verden når det gjelder å dele med andre, skrev han på sin fb-side.

Mens mange av de lokale kulturpersonlighetene som arbeider på frilans og eller hobbybasis har inntekten sin fra helt andre områder, så er det også forskjeller blant dem som lever av musikk på heltid.

Solid og beskjedent

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Håvard Gimse

Håvard Gimse Foto:

 

Pianist Håvard Gimse har for eksempel over 5 millioner i formue, noe han har bygd seg opp over en lang og solid karriere, mens artisten Matilda Gressberg står oppført med null både i inntekt og formue.

Roy Lønhøiden er også langt ned på lista, med snaut 72000 kroner i inntekt. Begge disse siste har hatt en betraktelig nedgang i inntekt siden i fjor. Det har trolig med tidspunkt for utgivelser og turneer å gjøre.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Roy Lønhøiden.

Roy Lønhøiden. Foto:

Forfatterne våre spriker også i inntekt. Levi Henriksen og Heidi Linde kommer ganske høyt i inntekt, mens Monica Kristensen i fjor bare hadde 33500 kroner i inntekt.

Også for forfatterne har det sammenheng med når utgivelsene kommer.

Nr. Navn Født Sorter: Inntekt Skatt Formue
Nr. Navn Født Sorter: Inntekt Skatt Formue

Artikkeltags