Gå til sidens hovedinnhold

Sindre og «Sindasskula på (u) tur»

Artikkelen er over 2 år gammel

ÅSNES: Sindre Kløften har en finger med i spillet når det skal spilles – i revyer, under konserter og i bandet Spelloppmaker. Nå er han med Sindasskula på (u) tur, der han holder orden på tonene for de fire ugreie moromakerne.

– Alle trenger Sindre. Vi kjente Sindre som lydtekniker fra tida i Åsnes teaterlag. Da visste vi ikke hvilken musikalsk kapasitet han er – og at han fikser alt, sier Linda Hoel, som denne gangen har avansert fra å være støttespiller bak scenen til å la den rappe kjeften til vaskekjerringa gå.

Sindre Kløften turnerer for tida med solørbandet Spelloppmaker – på orgel, piano og vokal. Men når han er med Sindasskula på (u) tur, er det som lydtekniker, hele orkesteret og vokal sammen med Karianne Bergersen. Karianne har skrevet alle sangene til forestillingen – med unntak av to – og de to har et tett samspill.

Karianne har også fått Linda Hoel til å synge – uten at hun visste at dette er noe hun kan (!)

– Ja, vi «singer» litt vi også, da. Eller du kan si at vi tar oss så godt vi kan igjennom teksten med musikk i bakgrunnen, sier Rune Grenberg og Bjørn Åge Hoel.

De to er mer glad i Sindre og «Sindasskula på (u) tur» å framføre sine monologer, og nå er de klare med nye humørfylte kvelder i et grendehus nær en solung.

– Ja, nå er det kanskje lurt av solungene å tenke litt nytt rundt dette med å kjøpe billetter. Forhåndssalg ligger liksom ikke naturlig for solunger, men i fjor var det mange som ble stående uten å slippe inn på våre forestillinger. Det var utsolgt, forteller Grenberg.

Det er grendehusene de liker aller best. Med enklere effekter og enkel humor som slår an. Når publikum kommer så tett opp til scenen, oppstår en egen dialog, og det blir lett litt improvisasjon.

Så tett blir det at Bjørn Åge nesten synes det er litt skummelt.

– Hvorfor tittelen «Sindasskule på (u) tur»?

– I fjor kjørte vi med fulle hus under tittelen «Itte akkurat sindasskule». I år skulle vi på tur med «sindasskula» – og kom på utur.

Premièren er i Mosogn grendehus onsdag. Så går det slag i slag – på Vermundsjøen torsdag, Grinder fredag, Kjellmyra lørdag og Hof samfunnshus søndag.

Kommentarer til denne saken