Gå til sidens hovedinnhold

Simen (20) startet spleis til ishallen: – Det gjelder å være kreativ for å få tak i penger

Artikkelen er over 1 år gammel

Ishockeyklubben frykter at ishallen må stenges grunnet pengemangel. Nå har Sp-kometen Simen Roterud (20) startet innsamling.

(Romerikets Blad): Et krav fra ishockeyforbundet om å skifte vant har sørget for krisestemning i Nes Ishockeyklubb. Det vil koste anslagsvis to millioner kroner, penger som den allerede gjeldstyngede klubben ikke har. Styret frykter at Runnirinken ishall, som klubben selv eier, kan bli stengt etter denne sesongen dersom ikke Nes kommune bidrar økonomisk.

Etter hva Nes IK kjenner til, er Runnirinken og DNB Arena i Stavanger de to eneste privat eide ishallene i Norge.

200.000 er målet

Hvor mye kommunen eventuelt kan bidra med, er uvisst. Politikerne har vilje, men ikke penger til å redde ishallen, melder Raumnes.

Nå har den aller yngste representanten i kommunestyret tatt initiativ til en innsamlingsaksjon til nytt vant. Senterpartiets Simen Roterud (20) har tatt mål av seg til å skaffe 200.000 kroner gjennom spleis.no.

– Jeg tok initiativet til innsamlingen for å se hvor stor responsen blant innbyggerne i Nes er til å beholde hockeytilbudet i bygda. Den viser seg å være ganske stor, sier Simen til Romerikes Blad.

– Kan miste fint tilbud

Han satte i gang spleisen fredag kveld, og tirsdag ettermiddag hadde allerede 141 givere gitt nærmere 50.000 kroner. 26 dager gjenstår av innsamlingen.

– Det som er litt spesielt med denne hallen er at den er privat eid av klubben. Dette er en veldig stor utgift da det er veldig dyrt å drifte en ishall uten stor økonomisk støtte i ryggen. Dette kan bety at Nes mister dette fine tilbudet til barn og voksne.

– Du ser ingen mulighet for at kommunen kan gi økonomisk hjelp?

– Vi må selvsagt se på muligheter for det, selv om det er trange tider der. Men det gjelder å være kreativ for å få tak i penger. Det finnes masse stiftelser å søke, samt at man kanskje skulle ha prøvd å få næringslivet i Nes med på redde tilbudet. Vi har tross alt mange utbyggere som lever godt på at Nes er en kommune i vekst, sier Simen Roterud.

Kommentarer til denne saken