Gå til sidens hovedinnhold

Sentrum gjorde rent bord i fylkesmesterskapet

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Elevene fra Sentrum videregående gjorde nesten rent bord under fylkesmesterskapet i yrkesfag. Nå bærer det til skole-NM.

Fylkesmesterskapet i yrkesfag ble arrangert på Sentrum videregående skole med elever fra sju videregeående skoler i Hedmark.

Skolene som deltok var Solør vgs, Trysil vgs, Hamar katedralskole, Elverum vgs, Storhamar vgs, Ringsaker vgs og Sentrum vgs.

«Gær arti'» å vinne - og få lærlingplass, sier Sofie Holterud fra Åsnes, som vant helsefag-klassen sammen med Marianne Engh Aalerud fra Sør-Odal.

- Vinnerne av fylkesmesterskapet er Hedmarks representanter i NM. Yrkeskonkurranser har vist seg å øke motivasjonen hos de unge, samtidig som det er læringsfremmende, sier Einar Olav Holøyen, som er assisterende rektor Sentrum videregående skole

Det ble gjennomført konkurranser innenfor disse fagene:

  • Barne- og ungdomsarbeiderfag
  • Helsearbeiderfag
  • Industrimekaniker
  • Manuell maskinering
  • Sveising
  • Lette kjøretøy

Fylkeskonkurransen er et ledd i kvalifisering til Yrkes-NM, hvor hvert fag er representert. Yrkes-NM arrangeres for 2017 på skoler i Trondheim, Lillehammer, Hamar, Dovre og Våler i Solør.

 I år konkurreres det i 26 yrkesfag og vi finner deltakere fra alle landets fylker.

Yrkes-NM for helse- og oppvekstfagene og industrifagene foregår på Lillehammer og i Trondheim for lette kjøretøy 27.-28.april  (for andre fag se: http://worldskills.no/skole-nm-2017-praktiske-info/skole-nm-2017-article789-404.html).

 

WorldSkills Norway er ansvarlig arrangør og samarbeider med aktuell fylkeskommune om arrangementet. Under Yrkes-NM arrangeres yrkeskonkurranser i en rekke yrkesfag og samtidig er det yrkesmesse med informasjon om alle utdanningsprogrammene i videregående opplæring. Mange av deltakerne på det norske Yrkeslandslaget blir tatt ut under Yrkes-NM.

- Vi nevner bare at det kun er 207 dager til WORLDSKILLS arrangeres i ABU DHABI 2017, 14-19 oktober, sier Holøyen.

Mer om konkurransene elevene kvalifiserer seg til på nasjonalt og internasjonalt nivå: http://worldskills.no/

Kommentarer til denne saken