– Alle forretningsdrivende og gårdeiere på stasjonssida er i samme båt, og da er det fint hvis alle tar i et tak med årene, og at vi ror i takt, mener Irén Carlstrøm.


Hun er nyansatt prosjektleder i Stasjonssida Utvikling, og sammen senterlederen i Markedsforeningen Syd, Siw Solberg, vil hun hente inn alle næringsdrivende og gårdeiere til et en felles dugnad for å få fart på Sentrum Syd.

 Første samling blir onsdag kveld.

 
– Vi trenger å snakke sammen for å finne en felles plattform og en felles strategi framover, sier Irén Carlstrøm.


Prosjektlederen i Stasjonssida Utvikling mener det er mye spennende i emning på sørsiden av Glomma, men også noen utfordringer. Blant annet vil Irén Carlstrøm nå ta tak i parkeringspolitikken.


– Jeg har som mål å få til en enhetlig løsning på parkeringssituasjonen, og det har også noen av byens politikere sagt at de er interessert i å være med på. Folk vil ha lett tilgjengelighet og forutsigbarhet, sier Carlstrøm.

– Parkering en barriere

Siw Solberg mener parkeringspolitikken skaper problemer både for næringsdrivende og kunder.


– Jeg får stadig kunder i min forretning som er stresset, og som mener parkeringsmulighetene er en barriere for å oppholde seg lengre tid i Kongsvinger.

Dette må vi gjøre noe med. Vi ønsker jo alle at bilister skal stoppe i byen vår. Det skaper aktivitet og økt handel, påpeker Solberg.

Venter på NSB

Irén Carlstrøm venter på mulighetsstudien for stasjonsområdet.


– NSB arbeider med å utvikle stasjonsområdene i mange byer i Norge, og det vil bli en fortetting både av boliger og næringsbygg i tilknytning til togstasjonene.

 Dette er riktignok på litt lengre sikt, men det er viktig at vi som driver virksomhet i nærheten av stasjonsområdet er på banen når dette kommer, mener Carlstrøm.


Hun poengterer at stasjonssiden slett ikke er noen døende bydel.


– Frykten for at området rundt Gågata skulle bli en spøkelsesby har vært grunnløs. Ledige lokaler er blitt fylt opp med mange ulike typer virksomheter. Men vi tar gjerne imot flere, og vi trenger å stå sammen, sier hun.