Ø.M. Fjeld blir hovedeier i Helge Klyve AS i Larvik og overtar med det 70 prosent av aksjene.

Slik sikrer det Kongsvinger-baserte konsernet lokal tilstedeværelse i alle regioner over hele Østlandet.

Fra før er Ø.M. Fjeld lokalt til stede over Østlandet gjennom åtte drifts- og regionselskaper.

Administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge er storfornøyd.

– Vi er svært godt fornøyde med at vi nå får med oss Helge Klyve AS som endel av entreprenørkonsernet vårt, sier han i en pressemelding.

Ansatte blir med videre

Ifølge Kvinge har det vært et klart mål å styrke tilstedeværelsen i Vestfold og Telemark for å komplettere virksomheten.

– Den sterke posisjonen som Helge Klyve AS har opparbeidet med utgangspunkt i hjemmemarkedet i Larvik, vil være et svært godt utgangspunkt for videre utvikling i denne spennende regionen, sier Kvinge, og peker på at Helge Klyve AS er en anerkjent og solid entreprenørbedrift med en sterk lokal forankring og en lang historie med fornøyde kunder.

Dagens eiere og ansatte i Helge Klyve AS blir med videre på eiersiden gjennom de resterende 30 % av aksjene.

Selskapet består av 55 medarbeidere, hvorav 40 av er fagarbeidere innen betong-, murer- og tømrerarbeid. Omsetningen i 2022 var på drøye 300 millioner kroner.

– Langsiktig og aktiv eier

Styreleder og hovedeier, Helge Klyve, mener en langsiktig og aktiv eier som Ø.M. Fjeld vil bidra til å styrke selskapets posisjon og konkurranseevne.

– Ved å få inn en langsiktig og aktiv eier som Ø.M. Fjeld vil Helge Klyve AS stå enda bedre rustet til å møte framtida. Entreprenørbransjen er stadig i endring, og vi ser tydelig at krav og forventninger fra kunder og myndigheter skjerpes hele tiden. Som endel av et større entreprenørmiljø med erfaring fra alle typer prosjekter, får vi tilgang til ressurser og kompetanse som vil gjøre oss betydelig sterkere, sier Klyve i pressemeldinga.

– Vi oppdaget raskt at vi har mange fellestrekk i kultur, samtidig som begge selskapene er familiebedrifter. Den store fordelen er at vi nå kan benytte både kompetanse og kapasitet i Ø.M. Fjeld sin organisasjon til å styrke og utvikle oss videre i vårt område til fordel for våre kunder og våre ansatte, avslutter Helge.