Må sitte inne i 60 dager for sex-forsøk

60 dager: En 20 år gammel Åsnes-kar må sone 60 dager.

60 dager: En 20 år gammel Åsnes-kar må sone 60 dager.

Artikkelen er over 5 år gammel

ÅSNES: En ung Åsnes-kar er frikjent for å ha hatt sex med ei bevisstløs jente og for å ha voldtatt ei annen jente. Men han er dømt for å ha forsøkt å ha sex med en mindreårig.

DEL

Totalt tre unge jenter anmeldte 20-åringen for overgrep eller forsøk på dette. Retten var delt i alle tre tilfellene, men i to av tilfellene mente flertallet at han måtte frifinnes.

Han ble dømt til 120 dagers fengsel for å ha forsøkt å ha sex med ei mindreårig jente, selv om hun gjentatte ganger sa nei til ønskene hans.

Han tok henne med på kjøretur i skogen og forsøkte iherdig å få henne til å ha sex med seg, uten å lykkes. Halvparten av tiden er gjort betinget.

I ett av tilfellene sto han tiltalt for å ha hatt samleie med ei jente som var så beruset at hun ikke kunne motsette seg dette.

Flertallet i retten trodde på mannens forklaring om at jenta ikke var full.

Han sto også tiltalt for å ha tvunget ei jente til å ha munnsex med seg i en campingvogn. Jenta hevdet at han låste døra og tvang henne.

Ifølge vitner var jenta oppskjørtet etterpå, men flertallet i retten trodde på mannen som sa at det skjedde frivillig.

Flertallet mener akten skjedde helt frivillig fra jentas side, men at hun underveis fikk flashback og at sexen da opphørte straks.

Artikkeltags