Gå til sidens hovedinnhold

Se Messi i Ligue 1 på glomdalen.no

Alle våre abonnenter kan nå se Lionel Messi og de andre superstjernene på glomdalen.no, etter at Amedia har sikret seg rettighetene til franske Ligue 1.

Amedia, som eier Glåmdalen, har sammen med det svenske mediekonsernet Bonnier, inngått en eksklusiv avtale som betyr at våre abonnenter de neste tre årene kan se kampene til PSG, Nice, Lyon, Marseille, Lille og de andre lagene som kjemper i den franske toppserien. Dermed kan du se Messi boltre seg i den franske toppdivisjonen etter sjokkovergangen fra Barcelona, i tillegg til spillere som Neymar og Kylian Mbappé.

De franske kampene vil bli vist i innholdstjenesten Direktesport, som er tilgjengelig gjennom Glåmdalen for våre abonnenter. Allerede kommende søndag sendes storkampen PSG-Lyon direkte hos Direktesport og dermed også på Glåmdalens nettside.

– Dette blir en vesentlig styrking av det direktesendte sportstilbudet i Glåmdalen. Fra før viser og produserer vi KILs kamper i PostNord-ligaen, ishockey fra den svenske SHL-ligaen, du kan se rally og mye annen fotball og idrett. Alt tilgjengelig uten ekstra kostnad for Glåmdalens abonnenter. Franske Ligue 1 er blant de mest spennende i Europa, og etter at Messi gjorde sin entré i den franske hovedstaden har interessen eksplodert, sier ansvarlig redaktør Thor Sørum-Johansen i Glåmdalen.

– Dette er en fantastisk signering for Amedia og Direktesport. Ligue 1 består av superstjerner som Messi, Neymar, Mbappe, Ramos, Varatti, Di Maria og Hakimi for å nevne noen få. Våre aller yngste lesere er svært opptatt av disse spillerne, og vi tror at det kan bidra til å øke kjennskapen til vårt øvrige innhold. Dette er et godt tilbud til morgendagens abonnenter, sier Helge Birkelund, som er direktør sportsutvikling i Amedia.

– Direktesendt sport er et helt sentralt virkemiddel i kampen om lesernes tid og vi har merket en sterk konkurranse fra andre mediehus, sier han.

– Vi er stolte av å kunne presentere Messi og Ligue 1 til våre abonnenter. Men det betyr ikke at vi har mistet fokuset på norsk sport. Vi har nylig signert langsiktig avtaler knyttet til sykkel, svømming, turn, motorsport og flere særforbund med lokale utøvere eller klubber, sier Helge Birkelund.

Denne sesongen er det fire spillere fra Norge i den øverste ligaen i Frankrike. Det er Birger Meling (Rennes), Valon Berisha (Reims), Elba Rashani (Clermont) og Stian Rode Gregersen (Bordeaux).

Nettavisen, som allerede har et sterkt fokus på Ligue 1, vil få en aktiv rolle i når Amedia-konsernet skal utvikle innhold og tjenester knyttet til rettighetene.

– Nå kommer vi til å gi full gass og følge utviklingen fra dag til dag. Vi har en meget kompetent sportsavdelingen, men vi kommer til å styrke staben ytterligere for å sikre best mulig dekning. Dette er innhold som alle Amedia-avisene kan benytte seg av, opplyser ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.