Satser knallhardt på valgnatta: – Dette er sannsynligvis tidenes TV-satsing fra Glåmdalens side

VALGSENDING: Følg med på Glåmdalens TV-sendte valgdekning.

VALGSENDING: Følg med på Glåmdalens TV-sendte valgdekning.

Artikkelen er over 1 år gammel

GLÅMDAL/NES: Glåmdalen kjører maratonsending på valgkvelden. Få med deg det som trolig er tidenes satsing på direktesendt nett-TV hos Glåmdalen mandag kveld.

DEL

Fra klokka 19.30 går programlederne Åsmund Skasdammen og Tom Roger Hæhre på lufta, da skal de holde det gående til langt utpå natta for å gi deg all dramatikken, relevante analyser, reaksjoner og de rykende ferske valgresultater fra de åtte kommunene Glåmdalen dekker.

I tillegg har redaksjonen flere team ute i felten, som skal gi deg direktesendte TV-intervjuer fortløpende og forsøke å få de umiddelbare reaksjonene, enten det er jubelscener i badestampen eller gravøl på puben.

– Dette er sannsynligvis tidenes TV-satsing fra Glåmdalens side. Vi har gjennomført store produksjoner tidligere også, som for eksempel da vi sendte NM-løpet i sykling (tempo) i juni, men denne produksjonen er mer kompleks og uforutsigbar, sier nyhetsredaktør Terje Sundby.

– Ny teknologi gir nye, fantastiske muligheter. Vi hadde direktesending på valgkvelden både for to år siden, under stortingsvalget, og for fire år siden, under forrige kommune- og fylkestingsvalg. Men i motsetningen til da, kan vi nå presenterer tall, analyser, grafikker og blant annet sende direkte fra reportere ute i felten, på en måte som ikke var mulig før, forklarer Sundby.

Nesten hele redaksjonen er i sving for å gjennomføre valgdekningen. Selve TV-sendingen består av to live-studioer i Glåmdalens redaksjonslokaler. Det er flere team med reportere ute i alle kommuner for å gi seerne de raskeste og mest umiddelbare reaksjonene på de resultatene som tikker inn i løpet av kvelden.

Flere av kommunenes toppkandidater kommer også innom studio i løpet av kvelden for å gi intervjuer. I tillegg kommer Øivind Roos og Lars Thyholdt med humorinnslag fra den fiktive kommunen Pukroa, hvor det også er blitt gjennomført valg. Peik Reidar Gnus politiske bravader har også tidligere vært med som deler av Glåmdalens valgkveld-sending.

Politiker-veteranen Bjørn Hernæs vil være med i studio i store deler av sendingen, og dele av sine erfaringer fra sitt politiske liv. Det vil også være flere andre gjester innom studioet i løpet av kvelden.

– Jeg vil oppfordre folk til å gå inn på glomdalen.no fra klokka 19.30 mandag kveld. Vi har virkelig lagt oss i selen for å gi våre abonnenter en solid meny, som består av både fortløpende resultatservice, analyser, tall og fakta, god politisk journalistikk, det hele toppet med en god dose humor fra duoen Roos og Thyholdt, oppfordrer Sundby.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken