Årets Solør-russ lover å rydde etter seg

LOVER Å RYDDE: – Vi lover at vi skal rydde etter helgas fest og russedåp her, sier visepresident Eline Jensen og predident Martin Sjørbotten Skasberg hos Solør-russen. Festen skal foregå her på Utsikten.

LOVER Å RYDDE: – Vi lover at vi skal rydde etter helgas fest og russedåp her, sier visepresident Eline Jensen og predident Martin Sjørbotten Skasberg hos Solør-russen. Festen skal foregå her på Utsikten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi ønsker å informere folk om at vi skal forsøke å bråke så lite som mulig. Og at vi garantert skal sørge for å rydde opp etter oss. Men vi håper at folk er fornøyd med at vi gjør det i løpet av søndag formiddag.

DEL

Det sier ledelsen for Solør-russen, president Martin Sjørbotten Skasberg og visepresident Eline Jensen. De ønsker at folk ikke skal uroe seg for det som skal foregå lørdag og natt til søndag.

– Vi ønsker absolutt å være pliktoppfyllende og ordne opp etter oss. Og vi håper det er greit at vi gjør det litt ut på formiddagen søndag. Det skal bli ryddig og bra etter oss, lover russens ledere.

Snø på Utsikten

Russefesten og dåpen skal egentlig foregå på Utsikten helt i sørenden på Kaffegata på Flisa. Der er det imidlertid så mye snø ennå at man i øyeblikket er litt usikre på om de må flytte festen. Hvor det i så fall blir, er man ikke sikre på ennå. Kanskje kan det bli i nærheten av skolen. Men litt snø skal ikke stoppe festen og dåpen.

Hvor mange av årets Solør-russ som stiller på innledningen av russemarkeringen, vet man ikke sikkert. Det er 64 russ ved Flisa-avdelingen og Sønsterud-avdelingen. Russepresidenten og visepresidenten antar at rundt 50 av disse vil stille opp for å bli døpt etter å ha svelget unna 0,33 liter med alkoholholdige drikk eller alkoholfri drikk.

Solør videregående skole har også en avdeling på Braskereidfoss. Russen der er ikke med på dåpen, men er med på festen etterpå. Så det kan bli ganske folksomt på Utsikten natt til søndag.

Godkjenninger

Ellers skal Solør-russen delta på forskjellige treff rundt om i løpet av russetiden. Mange av dem har gått sammen om både busser og biler. Disse skal til godkjenning før de settes i trafikk på vegene.

– Vi skal være med på en del fest og moro framover, men det skal slett ikke gå over stokk og stein. Skolen er viktigst og prioriteres. Men litt moro skal vi ha. Samtidig lover vi at vi ikke skal bli plagsomme for noen, sier Eline Jensen og Martin Sjørbotten Skasberg.

Og det kanskje aller viktigste løftet i forhold til hjemdistriktet er altså at selv om det kan komme til å se litt søplete ut tidlig søndag morgen i festområdet nederst i Kaffegata, skal det ryddes skikkelig i løpet av dagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken