Jentene i «Melkeveien» fikk pris

RUSSEPRIS: Inspektør i Statens vegvesen på Kongsvinger, Anders Roksvold sammen med «Vía Láctea»-jentene. Fra venstre: Rikke Larsen, Vilde Hamletsen, Linn Andersen og Vilde Finstad.

RUSSEPRIS: Inspektør i Statens vegvesen på Kongsvinger, Anders Roksvold sammen med «Vía Láctea»-jentene. Fra venstre: Rikke Larsen, Vilde Hamletsen, Linn Andersen og Vilde Finstad. Foto:

Av

KONGSVINGER: Jentene fra Øvrebyen videregående skole som har kjørt rundt med bilen «Vía Láctea» i russetiden, er blitt tildelt politiet og Statens vegvesen sin russepris for 2017 som består av 10.000 kroner.

DEL

Alle de 21 russebilene som var inne til kontroll og godkjenning av Statens vegvesen, og dermed fikk en «russeoblat», var med i trekningen om prisen på 10.000 kroner.

Men de måtte i tillegg ikke ha fått noen anmerkning, verken på bilen eller på den ansvarlige for den, i løpet av russetiden. Politiet og Statens vegvesen sin utekontroll har vært ivrige på å kontrollere russebiler i vår. De med «russeoblat» har sluppet litt lettere unna i og med at de allerede hadde gjennomgått en nøye kontroll og godkjenning.

Spansk

– Navnet på bilen vår «Vía Láctea» er «Melkeveien» på spansk, kan ansvarlig for russebilen, Vilde Finstad opplyse om. Hun har hatt med seg Ingeborg Svae, Linn Andersen, Rikke Larsen og Vilde Hamletsen som medeiere i bilen.

Jentene har kjørt rundt i en rød Iveco Daily 1993 modell. De har ikke gjort store forandringer med inventaret i og med at den er blitt brukt som russebil før. De har satt inn et bord og flyttet seter i den forbindelse. Noen topunkts sikkerhetsseler er blitt byttet ut med trepunkts. Den har åtte sitte plasser pluss føreren og en totalvekt på 3500 kilo.

«Vía Láctea» bilen er allerede solgt videre til neste års russ et annet sted på Østlandet.

Godkjenning

– En oppfordring til neste års russ er at de er ute i god tid med å gjøre russebilen i stand og få den godkjent, sier inspektør i Statens vegvesen Anders Roksvold på Kongsvinger.

– Vi blir nok oppfattet som strenge når vi kontrollerer russebilene, men det for å forhindre ulykker og for å redusere personskader dersom uhellet skulle være ute, forklarer han.

– Jeg følte meg trygg da vi møtte på politiet eller Statens vegvesen langs veien i russetida, forteller Vilde Hamletsen.

Hun og de andre «Melkeveien»- jentene er blitt litt rikere nå.

Artikkeltags