Dan Børge møtte Van Børge: – Den er helt strøken, for en herlig gjeng!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nes-karene bak russebilen «Van Børge» møtte helten på Tryvann.

DEL

«Det er helbom, det er ikke bare helbom – det er bombom og de får dilla. Men de er life, de er life her! Franklin: Bombombom, Bombadilla Life!»

Slik starter russelåta til «Van Børge 2016» (hør den fantastiske låta litt lenger ned i saken). Stemmen er selvsagt NRK-legende Dan Børge Akerø og klippet er hentet fra Momarkedet i 1989.

– Jeg vet ikke helt hvordan det startet. Det var en intern greie blant oss gutta, så når vi skulle bestemme oss for navn på russebilen kom noen opp med Van Børge, da var det gjort, sier Fredrik Høiby til rb.no.

Møtte opp på Tryvann

I helga var gutta på russetreff på Tryvann. Lørdag morgen dukket NRK-programlederen opp for å hilse på personene bak russebilen som er dedikert til den blonde krølltoppen. Han møtte en litt sliten gjeng som hadde sovet i bilen.

– Vi tok kontakt med Dan Børge ganske tidlig. Han fikk høre sangen og se bilder av hvordan bilen skulle bli. Han likte det og ringte oss ganske ofte for å høre hvordan det gikk. Det er ganske kult.

– Ja, hvordan var det å møte ham?

– Jeg skal innrømme at det kilte litt i magen. Vi hadde ikke regnet med at han skulle stille opp, men han er en veldig sporty fyr, sier Høiby.

Fornøyd Akerø

RB snakket med Dan Børge Akerø lørdag kveld. Han har bare gode ord å komme med om russegutta fra Nes.

– Russebilen er helt strøken, for en herlig gjeng! Og sangen er topp og forseggjort. Dette er slik vi i underholdningsbransjen liker, sier NRK-profilen til rb.no.

– Jeg måtte reise opp og gratulere dem med en flott van. Vi tok noen bilder og det var hyggelig å treffe dem. Jeg synes dette er bare morsomt, sier Akerø.

– Har du noen råd å komme med til russen?

– Jeg pleier å si at det er greit å feste, så lenge det ikke går ut over eksamensresultatene. Så det får bli mitt råd, sier Akerø.

Kameratene på russebilen er fra Nes videregående skole. Van Børge 2016 består av Mats Fremmerlid, Egil Øyri, Fredrik Høiby, Magnus Andersson, Marcus Gullerud, Martin Høiby og Øystein Falken.

UNDER: Hør Van Børge 2016-sangen!

UNDER: Dan Børge Akerø og Bombadilla Life i 1989!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.