Få et pusterom med Roy Lønhøiden!

I TOSPANN: Roy Lønhøiden er en kjent og kjær gjest hos Frelsesarmeen. Mandag har han med seg gitar og sangstemme til kafé Williams, og Hilde Dagfinrud Valen følger opp med kåseri og funderinger over livet.

I TOSPANN: Roy Lønhøiden er en kjent og kjær gjest hos Frelsesarmeen. Mandag har han med seg gitar og sangstemme til kafé Williams, og Hilde Dagfinrud Valen følger opp med kåseri og funderinger over livet.

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Trenger du et pusterom i hverdagen? Heve blikket litt og senke skuldrene? Roy Lønhøiden og Hilde Dagfinrud Valen tar deg gjerne med.

DEL

Frelsesarmeen i Kongsvinger følger opp sine tradisjoner både med konserter og filosofiske og åndelige pusterom.

Mandag er det igjen en ny mulighet til å la ord og toner synke inn.

Denne gangen er det Roy Lønhøiden som er kveldens artist. En kjent og kjær stemme for mange, ikke minst for Frelsesarmeens publikum.

Kjente og kjære låter

– Roy er jo kritikerrost og hyllet for samtlige av plateutgivelsene sine. Sist han spilte på Williams, var det kø langt nedover gata, sier Hilde Dagfinrud Valen.

Denne Pusterom-kvelden spiller han en perlerekke av de fine låtene sine, som passer perfekt til kveldens tema: «Å være underveis». «En fin kveld å leve», «I øyet av stormen», «Tidlig tog» og mange flere, står på kveldens spilleliste. Det er bare å glede seg, sier Hilde Dagfinrud Valen.

Som selv stiller med ord til ettertanke på hver pusterom-kveld.

Livet på godt og vondt

– Roy har et stort hjerte for dem som Frelsesarmeen jobber for å hjelpe. Det er derfor spennende at han tar med seg låtene sine inn i Pusterom-konseptet vårt for første gang. Jeg har fått lov til å plukke låter fra øverste hylle og fra alle platene hans, og skriver som vanlig en slags liten «forestilling» for akkurat denne Pusterom-kvelden på Williams.

– Som vi pleier å si det: Gjennom musikk, poesi, skjønnlitteratur, meditasjon, refleksjon, kunst, kåseri og gjester gyver vi løs på livets store spørsmål og eksistensielle funderinger med humor og alvor og en strøm av gode inntrykk, fortsetter Hilde.

Hver Pusterom-kveld lander til slutt i ett av kapitlene i Hildes bok «Savne en hage, lengte til en by». Sangene til Roy knytter det hele sammen, og den røde tråden for kvelden er «Å være underveis».

– Dette er jo helt i tråd med Roys musikalske landskap, og så er det spennende å se hva som skjer når Roys tekster og musikk møter mine kåserier og funderinger, Heidi Søbyes kunst, og ellers et raust knippe poesi, litterære drypp og livsnær symbolikk.

- Det er veldig moro med sånne kvelder der noe blir til akkurat der og da! sier Hilde Dagfinrud Valen.

Som vanlig er arrangementet gratis, men det er mulig å gi kollekt i døra.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken