Rekordmange byggesøknader – men ordføreren er bekymret for ulvens påvirkning

OPTIMISTER: Wenche H. Sund og enhetsleder Haakon Gjems er optimistiske på vegne av egen kommune. Det bygges mye i Grue om dagen, og bedrifter kaster sitt blikk på distriktet. Nå inviterer de også Naturforvaltningen til Grue. Foto: Kenneth Mellem

OPTIMISTER: Wenche H. Sund og enhetsleder Haakon Gjems er optimistiske på vegne av egen kommune. Det bygges mye i Grue om dagen, og bedrifter kaster sitt blikk på distriktet. Nå inviterer de også Naturforvaltningen til Grue. Foto: Kenneth Mellem

GRUE: Med rekordmange byggesøknader, håper Wenche Huser Sund at Naturforvaltningen flytter til Grue. Slik kan de selv merke rovdyrproblemene.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Ja, det mener jeg virkelig. Vi trenger statlige arbeidsplasser for å kompensere for at folk må gi seg med sauehold på Skogen. Flytt NINA og Naturforvaltningen til Finnskogen, så kan forvaltningen selv se hvordan rovdyrproblemene virker inn på samfunnet vårt, sier ordfører Wenche Huser Sund, og synes ikke det er noe moro å være Høyre-ordfører for tiden.

Hun ser på alt det positive som skjer i egen kommune, og synes det er synd at mangel på forvaltning av ulven skal være med og ødelegge.

Ting tar tid

– Vi har mange prosjekter og gode ting på gang, men det tar litt tid. Har vi ti ideer, og klarer å lande to, så er det bra. Uten mange ideer, får vi ikke til så mye, sier Wenche Huser Sund, og ser tilbake på rekordmange byggesøknader i fjor.

Enhetsleder Haakon Gjems kan fortelle at det ble søkt om bygge fem eneboliger, en firemannsbolig og sju tremannsboliger i fjor. I tillegg ble det bygd ni hytter.

– Vi har 25 søknader om nybygg i Grue. Nå har vi kontant med en bedrift som driver med bio-fuel. De trenger et område på 40 mål. Lander vi den, så betyr det også mange arbeidsplasser, sier Gjems, og forteller at det også arbeides videre med datalagringen.

– Vi har satt av cirka 300.000 kroner til regulering av næringstomter. Det er viktig at tomtene er klare dersom bedrifter ønsker å flytte hit, sier Gjems og Huser Sund, som ser det som helt avgjørende å skaffe arbeidsplasser for å stoppe folkenedgangen.

– Nå er jeg veldig spent på siste kvartal i fjor. Foreløpig ligger vi to i pluss, og det er bra sammenlignet med minus 90 innbyggere i 2015, sier Huser Sund.

Høyere puls

– Det bygges, og det er bra. Nytt butikklokale, ny garasje og bilpleie til Grue service og Coop satser. Vi er blitt endel av kunnskapsparken og hat fått landbruksinkubator som skal serve hele sørfylket. Poteter vil stå i sentrum, og bøndene er veldig viktig i næringslivet vårt. Rema vil bruke lokale råvarer, så det er viktig å melde sin interesse, sier Huser Sund.

Hun nevner også stedsutviklingen på Finnskogen og seniortrening. Der har allerede 22 meldt seg på. Hun ser for seg mer bygging på Finnskogen også, og Gjems viser til at kommunen eier ei sentral tomt ved butikken.

– Vi er dårlige på folkehelsen herover, så det er viktig at vi kommer i gang med slike ting. Rompa opp av sofaen og litt høyere puls, det hjelper, sier Huser Sund.

Hun har også vært i kontakt med TV om innspilling av flere programmer, deriblant Farmen. Men foreløpig er ikke noe avgjort.

Artikkeltags