Gå til sidens hovedinnhold

Høyt og lavt i sommer

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Ny plate er under innspilling, men først «gjør» Roger Græsberg & Foreningen en bygdefest på Joker`n under Finnskogdagene.

Konserter, ny plate og straks er det bygdefest for Roger Græsberg & co.:

– Åke Kolstad har lenge snakket om at vi i Foreningen burde gjøre noe på Finnskogen og da passet det perfekt nå, sier Roger Græsberg.

Iblant går han utkledd som en vanlig mann. Roger himself holder for tiden skranken ved Kongsvinger bibliotek i rollen som bibliotekar.

Stille støy

I tapningen Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza herjet de på scenen under Kongsfesten. Singelen deres, «Honky Tonk Man», er ironisk nok spilt inn i Silence Studio.

– Endelig fikk vi spille rocka og høyt, i Foreningen er vi litt mer lavmælte. The Anti-Music Bonanza fyller ti år i år og det feires på Audunbakken i august, der hvor alt startet. Vi skal også spille med Valentourettes på Rockefeller før jul.

To band – to tapninger

– Hva er forskjellen på The Anti-Music Bonanza og Foreningen?

– Thomas Mårud og Unnveig Aas.

– For å være helt nøyaktig, i Bonanza på Kongsfesten på fredag spilte vi med Alexander Lindbäck, han er Foreningens trommis – og med Morten Andreassen, som er Levi Henriksens bassist.

Singel før jul

Andreplata til Roger Græsberg & Foreningen kommer i februar neste år, en ny singel slippes før jul:

– Vi har ikke bestemt hvilke låter som blir med til slutt. Jeg har skrevet masse låter de siste årene og 20 låter ble selektert ut av produsent Kenneth Ishak, de er redusert ned til ti.

Låta av plateinnspilling

– Litt som forrige gang?

– Forrige gang satt jeg med produsentjobben selv, nå gjør vi alt i Ishaks studio i Oslo. Andreplata er et steg videre, trommis Alexander sier den låter «poppete», kanskje litt gladere enn på den første plata.

– Gjør det?

– Kanskje ikke.

Støtte fra Kulturrådet

– Vi har låtmateriale nok til å utgi tre skiver, den nye plata fikk støtte fra Fond for Utøvende Kunstnere, det dekker også honorar til musikere i tillegg til trykking i LP-format, sier han.

Debutplata ble også utgitt som LP og utgitt digitalt, men et visst press fra fansen gjorde at den også kom ut på CD-format.

Fullfinansiert

– Fjorårets plate, «Triste sanger og vals», har akkurat mottatt 90.000 kroner i publiseringsstøtte fra Kulturrådet, det tilsvarer den gamle innkjøpsordningen, legger han til.

– Det betyr at vi har fått fullfinansiert den forrige plata og denne neste. Det er en utrolig lettelse, vi har faktisk nok midler til å utgi tre plater, forteller Roger Græsberg.

 

Kommentarer til denne saken