2. februar braker det løs i Rådhus-Teateret, da er det tid for årets russerevy. Årets revy går fra 2.-4. februar, med to forestillinger den siste dagen. Denne forestillingen er satt opp av tre avgangselever fra Sentrum- og Øvrebyen videregående skole.

Emma Rode-Christoffersen (18) er revysjef for Sentrum videregående skole.

Hvordan er årets revy annerledes fra tidligere?

– Årets revy er ikke bare humor, men også litt alvor. Du kjenner nok litt mer på hele følelsesregisteret enn det du har gjort på de tidligere revyene. For oss revy-sjefer var det viktig helt fra start av at alle skulle kjenne på inkludering, trygghet og samhold rundt revyen. Vi har en såkalt kosegruppe som er med på å gjøre det hyggeligere rundt oppsettet av revyen. Vi har revy-gensere og t-skjorter som det har vært mulig å kjøpe. Dette lagde vi for at folk skulle få kjenne på akkurat det med samhold, siden mange har russegensere fra gruppene de er med i. Det er ikke alle som er med i grupper og da har man hatt muligheten til å kjøpe en genser eller t-skjorte her. I tillegg til dette så er det også satt opp sketsjer og roller med en tanke om at man skal bli kjent med nye folk.

– Hva handler årets revy om?

– Årets revy handler om hvordan russen blir sett på fra samfunnet sine øyne. I dette showet er russen djevler, derfor navnet "The devil wears gulluggs". Noe russen er kjent for er å bruke gulluggs, som er en type sko populær blant de unge. Stykket handler om hvordan man blir stemplet med en gang noen får vite man er russ. Vi revy-sjefer møttes tidlig og ble enige om hvilke verdier som var viktig for oss og revyen, det var viktig å ha noe grunnleggende å gå ut ifra da var det inkludering, samhold og trygghet det som var viktigst for alle.

– Hva kan publikum forvente seg?

– De kan forvente seg et show med musikk, dans, sixpacker og svømmeføtter. Denne forestillingen passer for alle aldersgrupper, den er ikke ekstremt drøy og upassende. Her er det en del morsomme øyeblikk som er verdt å få med seg, man får alt blandet sammen inn i en stor smørje. Dette blir et bra show som vi alle er fornøyde med, sier revysjef Emma Rode-Christoffersen (18)