Gå til sidens hovedinnhold

Reunion for alle

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norges største reunion. Smak litt på navnet. Det svinger litt av det. Det er hårete. Det forplikter. Det sier noe om ambisjonen og viljen til å vise fram det som er bra med i regionen. Ganske så ulikt regionen, eller hva?

Bakgrunnen er Kongsvingerregionens store flerårige omdømmeprosjekt, hvor dette på mange måter er startskuddet. Hensikten er å fremme det positive distriktet har å by på, vise både nye og gamle glåmdøler at man bør vurderer å flytte hjem, dersom man har flyttet bort. Og på den måten forhåpentligvis bidra til å snu en negativ befolkningsutvikling, samt forsterke den positive utviklingen i næringslivet i regionen.

Glåmdalen er selvsagt med på dette, både som samarbeidspartner, men også i form av å vise fram tematikken redaksjonelt. Dette gjør vi fordi vi er enige med arrangørene. Det er så mye bra med dette distriktet, og der vi tradisjonelt har hatt en tendens til å snakke oss ned, stå med lua i hånda og kikke beundrende på det andre regioner får til, burde vi heller rette oss opp, sette fram brystkassa, sende janteloven på dør og være stolte av det regionen har å by på. Selvsagt skal vi alltid belyse samfunnets skyggesider, det er tross alt det viktigste samfunnsoppdraget til mediene, men akkurat her er vi patrioter.

Glåmdalen har de siste ukene fortalt en rekke historier om mennesker som er fantastiske ambassadører for det vi bør være stolte av i regionen. Og i en tid der lokalmedier i stadig større grad må publisere innhold for betalende abonnenter for å finansiere journalistikken, velger vi altså for denne anledningen å åpne opp alt vi har laget inn mot Norges største reunion så langt - forhåpentligvis til glede for alle som er nysgjerrige på arrangementet.

Hele dette magasinet du nå leser er altså full av slike historier som viser eksempler på at det går an å få til noe her, at det er bra å bo i regionen, og at det finnes både jobber og muligheter. Alt dette kan du nå lese gratis.

Vel bekomme, så ses vi på reunionfest!

Kommentarer til denne saken