Prøvde å lure til seg lån fra banken

Bedrageri: En Våler-mann er dømt for forsøk på bedrageri.

Bedrageri: En Våler-mann er dømt for forsøk på bedrageri.

Artikkelen er over 4 år gammel

VÅLER: Mannen forfalsket verdivurderingen på sitt eget hus for å få mer i lån. Bedrageriet ble oppdaget av banken. Nå blir det fengsel på mannen.

DEL

Våler-mannen i midten av 30-årene er dømt til fem måneders fengsel, der 90 dager gjøres betinget, etter at han forfalsket en verdivurdering på huset sitt.

Han oppjusterte denne selv med flere hundre tusen kroner på egen datamaskin, og sendte den til banken to ganger. I retten forklarte han at det var en kladd og at det ikke var meningen å sende den til banken. I stedet var det eiendomsmekleren som skulle ha dette for at de skulle godkjenne verdivurderingen.

Den nå dømte mannen hadde gjort mye oppussing på huset, og mente at verdien hadde steget. Han hadde søkt om lån to ganger og fått avslag da han så sendte inn det falske dokumentet. Den bankansatte stusset, avslo lånet på nytt og saken ble anmeldt.

Retten trodde ikke på mannens forklaring, ettersom dokumentet ble sendt inn to ganger. Retten mener i stedet at saken err forsøk på grovt bedrageri, ettersom verdivurderingen ble oppjustert med 450.000 kroner. Det var dermed fare for tap for banken dersom søknaden var blitt innvilget.

Artikkeltags