Gå til sidens hovedinnhold

Resultatfall for Hydro

Artikkelen er over 1 år gammel

Hydro fikk et underliggende driftsresultat på 1,37 milliarder kroner i tredje kvartal i år, ned fra 2,67 milliarder kroner samme kvartal i fjor.

Nedgangen skyldes i hovedsak en nedgang i realiserte priser på aluminium og alumina, men det ble delvis utlignet av en nedgang i råvarekostnader og økt produksjon i Brasil, skriver selskapet i en børsmelding.

– Det er oppmuntrende å se at kostnadene er på vei ned i vår oppstrømsvirksomhet, kombinert med betydelig restrukturerings- og optimaliseringstiltak nedstrøms, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Resultat etter skatt ble minus 1,39 milliarder kroner. Dette er fjerde kvartal på rad at Norsk Hydro leverer røde tall på bunnlinjen, skriver E24.

Selskapet jobber med å trappe opp produksjonen i Brasil etter drøyt halvannet år med produksjonsbegrensninger på aluminaraffineriet Alunorte.

– Vi nådde en milepæl i september da den siste embargoen på Alunorte ble løftet. Det gir oss muligheten til å gjenoppta installasjons- og igangkjøringsaktivitetene på det toppmoderne avfallsdeponiet, DRS2. Opptrappingen går fremover og vi forventer å nå 85–95 prosent kapasitetsutnyttelse i 2020. Full kapasitet er forventet fra 2021, sier Aasheim.

Kommentarer til denne saken