Derfor klarer ryddige folk å ha det ryddig

Young smiling woman wearing rubber protective yellow gloves cleaning the stove with a rag and spray bottle detergent. Home, housekeeping concept. Looking at the camera

Young smiling woman wearing rubber protective yellow gloves cleaning the stove with a rag and spray bottle detergent. Home, housekeeping concept. Looking at the camera

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er rutinene som holder det strøkent.

DEL

(SIDE2): Vi har alle den ene venninnen som har det irriterende strøkent hjemme, som alltid kan inviterer med folk inn på besøk på sparket. Uten å rydde, eller en gang tenke på hvor rotete det er, skriver Side2.

Kanskje du er den personen selv, til og med? Eller kanskje ikke, og du lurer litt på hvordan det er mulig?

Ryddige folk har vel ikke så mye mer tid enn oss andre?

Hemmeligheten er ifølge PopSugar å få inn gode rutiner i løpet av dagen. Slik at du slipper skippertak-metoden, og kan unngå at det å rydde hele huset faktisk blir en stor arbeidsoppgave som må utføres.

De ryddige gjør altså litt hele tiden, istedenfor veldig mye en sjelden gang...

Kanskje blir du inspirert av noen av disse tipsene:

Gjør det til en vane å re opp senga

Det tar jo ikke lang tid, og når du innfører det som en daglig rutine så trenger du ikke å rase inn døra først, om du har med deg noen, bare for å smelle igjen døra til det rotete soverommet.

Dag (62) har sett nesten alt som kan gå galt med en bil. Her avslører han det verste 

Støvsug!

Dersom du har barn eller kjæledyr i huset er støvsugeren din beste venn. Tar du en rask runde med den kan du spare deg selv for mye vasking! I samme slengen kan du ta gardinene, lampene, speil, vinduskarmer og salongbordet.

Tøm oppvaskmaskinen hver morgen

Du trenger ikke stå opp tidligere, for det tar ikke mer enn fem minutter å tømme oppvaskmaskinen. Da har du en ting mindre å gjøre når du kommer hjem om kvelden, og dessuten er det så mye koseligere å komme hjem, uten skitten oppvask på hele kjøkkenbenken.

Velg deg en vaskedag for klesvask

For eksempel søndag ettermiddag. Mens du bretter klær kan du jo se på TV og etterpå rydde unna for en ny uke.

Ta kjøleskapet hver uke

Det er ikke snakk om en full vask av hele kjøleskapet, men før du handler mer mat er det lurt å ta en kikk i kjøleskapet for å se hva du har og mangler. Kast alt som er gammelt, og fjern halvråtten frukt, grønne poteter eller hvitløk som er skrumpet inn.

Bruk kurver

Da slipper du at det flyter småting overalt.

For eksempel er det lurt med en kurv til votter og luer i gangen, eller en liten kurv på kommoden til nøkler, småpenger eller annet smånips.

Pakk bort og kast med en gang

Kjøpte du noe stort i en pappeske eller henta du en pakke på posten? Åpne opp, ta ut, brett sammen, og kast. Med en gang!

Rydd mens du lager mat

Ingen overraskelse egentlig at ryddige folk er flinke multitaskere. Når de lager middag, så rydder de nemlig underveis. Det trenger jo ikke å være så vanskelig: Mens pastaen koker så rydder du bort esken, når du har kuttet opp grønnsaker så vasker du eller legger skjærefjøla i oppvaskmaskinen. Når du er ferdig med krydder og urter så setter du de inn i skapet igjen, og når du er ferdig med å lage middag kan du faktisk nyte middagen i et rent og ryddig kjøkken.

Artikkeltags