Du har kanskje sett han på Maxbo, men Raymond Aglen begynner også å bli stor på sosiale medier-plattformen TikTok.

Han startet å lage videoer på TikTok allerede i slutten av 2018. En dag våknet han til at en video hadde fått over 2000 visninger, og det var da det eskalerte for Aglen.

Kjæreste i Kongsvinger

Han er opprinnelig fra en øy i Namsos. Det var der det hele startet, men etter å ha holdt på med TikTok noen måneder, traff han seg en dame på TikTok som han likte veldig godt.

Hva er TikTok?

TikTok er en app som fungerer som et sosialt medium. Den har millioner av brukere over hele verden, særlig barn og unge.

TikTok, som tidligere het Musical.ly, er slags blanding av Snapchat, YouTube og Instagram, der brukerne kan dele korte videoer de har lagd selv.

Det er ofte lagt musikk og morsomme små grafikksnutter inn i videoene, som blir delt og kopiert flittig. Kopiering er nemlig et en viktig del av TikTok. Man lager egne utgaver av andres videoer, vanligvis danser, små sketsjer og såkalte "pranks".

TikTok er designet slik at videoene går viralt og sprer seg lynraskt. På den måten kan du nå ut til enormt mange mennesker med budskapet eller den morsomme dansen.

Det høres umiddelbart harmløst ut, men er det ikke – datasikkerheten er nemlig tvilsom.

Kilde: Komputer.no

Hun var fra Kongsvinger, så da reiste han nedover til Kongsvinger og besøkte hun.

– Vi fant kjemien veldig godt, og ble faktisk sammen. Hun hadde barn allerede, og jeg hadde kun en hund, så vi fant ut at det var enklere at jeg flyttet ned til Kongsvinger. Og slik ble det.

Fikk ingen jobb

– Dette var altså midt i pandemien, og etter jeg flyttet til Kongsvinger fant jeg faktisk ingen jobb. Jeg søkte etter jobb som bare det, men ingen treff. Etter hvert ble det litt krise, så jeg måtte flytte tilbake til Trøndelag for å jobbe på en gård der.

Litt senere flyttet han tilbake til Kongsvinger, for håp om å skaffe seg en jobb, og da fikk han en telefon fra Maxbo Kongsvinger, og et jobbtilbud der.

En dag skjedde det noe som Raymond ikke ventet da han flyttet til Kongsvinger, nemlig et brudd. Det ble slutt med kjæresten, og da satt han igjen i Kongsvinger.

Positivt budskap

– Men jeg hadde heldigvis fått jobb. Det er heller ikke noe dramatikk mellom meg og hun lenger, men det var selvsagt trist at det ble slik. Men slikt skjer, og man får bare gjøre det beste ut av det.

Raymond sitt budskap på TikTok, men også i virkeligheten, er å spre positive vibber blant folk.

Raymond forteller at han er veldig glad i god stemning. Han bruker derfor plattformen sin til å spre god stemning ut blant folk.

TikTok er jo i utgangspunktet noe for seg selv. Norske TikTok-ere er godt kjente for å spre dramatikk, men slik liker ikke jeg det. Vi er en liten gjeng som er opptatte av å spre glede og entusiasme, og jeg håper det hjelper.

Raymond Aglen

– Blir gjenkjent

Raymond spiller inn flere av sine videoer på arbeidsplassen sin, Maxbo Kongsvinger. Han utelukker ikke at det kommer inn kunder som kjenner han igjen fra TikTok.

Han definerer ikke seg selv som en kjendis, men han er åpen om at følger-tallene stiger stadig.

Kollegaene mine er veldig positive til at jeg lager TikTok-er på jobb. Som sjefen min sier, så er all PR god PR.

Raymond Aglen

– Jeg er veldig glad i mennesker, og å yte god service. Og det er jo mye av det jobben min går ut på, men det gjelder også TikTok. Jeg lager innhold som jeg selv synes er bra.

Være seg selv

Noe annet Raymond er opptatt av i sosiale medier, er å være seg selv.

– Jeg er veldig for at folk skal kunne være seg selv, gjøre det man vil selv, uten at alle andre skal mene noe om det. Innholdet mitt er bare basert på det jeg selv ønsker å gjøre, og det er den «røde tråden» i videoene mine, forteller Aglen.

– Noe som også er «meg». Det er skjegget mitt. Det skal aldri bort. Nå skal jeg være med i Norges beste skjegg-konkurransen i Oslo, så nå må jeg spare. Det er det mest helligste med meg.

– Hvis jeg er på fest, og ikke er edru, må jeg passe ekstra på. Jeg er redd for at noen tar seg friheten til å klippe det av, ler han.

Både medarbeidere på Maxbo og familie har skaffet seg en brukerprofil på TikTok, for å nettopp følge med på Raymonds innhold.

– Det synes jeg er veldig hyggelig. Til og med farmor har skaffet seg TikTok. Hun kan bli litt irritert på meg om jeg lager innhold som hun synes er litt drøyt, men det er bare litt morsomt. Mormor har humor og spiller med.

– Som nevnt så er ledelsen på Maxbo veldig fornøyd med at jeg gjør dette. Jeg lager også fine videoer og litt reklame for Maxbo Kongsvinger, og det synes jeg er skikkelig hyggelig.

– Det er sjeldent jeg planlegger hva jeg skal legge ut. Som oftest tar jeg bare opp mobilen og filmer, men når det er kampanjer å Maxbo, skjer det at jeg planlegger videoene slik at det blir litt profesjonelt, men utover det, går alt på automatikk.

Blir stoppet på butikken

Raymond har også opplevd å bli stoppet på butikken, der noen har gjenkjent han. Han synes at et er veldig hyggelig, og setter pris på at folk liker innholdet han lager.

– Jeg sto også ute her i Kongsvinger og lagde en TikTok-video, der det kom bort to gutter som ville være med, og det fikk de. Jeg la aldri ut videoen, men de fikk være med. Slikt er bare veldig koselig, forteller han.

Raymond har også begynt å gå direkte på «TikTok Live», som i all hovedsak betyr at man sender direkte med andre TikTok-ere.

– Jeg ser at det kan bli noe drama, men jeg har aldri opplevd noe krise. TikTok er en velkjent plattform for drama, men til tross for det holder jeg meg unna. Jeg skal kun spre positivt budskap, sier han.

– Jeg synes det å være sosial via TikTok er en bra ting. Jeg liker det, og det er hyggelig. Jeg har vært med flere av de store TikTok-erne i Norge på direkte, og det er veldig hyggelig når det er god stemning.

Ellers trives han også med å lage videoer, og glede følgerne sine med det.

Les også

Lokale Nora (23) er blitt et kjent fjes: – Jeg blir gjenkjent på gata