Leirmassene etter skredet i Sørum har beveget seg over én kilometer forbi stedet der de tre litauerne ble tatt torsdag ettermiddag. Dette gjør det svært vanskelig for letemannskapene å lokalisere mennene.

Geotekniker Håkon Heyerdahl ved NGI uttalte til RB fredag at raset er så stort at det kan bli vanskelig å finne de savnende.

– Jeg vet ikke, men det skal i hvert fall gjøres et forsøk. Arbeidet er veldig vanskelig, med store arealer og store volumer. Det kan være flere meter med omrørt kvikkleire nede i bekkefaret som gjør at et søk er veldig vanskelig. Kvikkleiremassene er veldig flytende fortsatt, selv om det er en liten tæleskorpe på toppen. Egentlig har vi å gjøre med en islagt sjø med omrørt kvikkleire, så det er veldig komplisert å prøve å finne noe her, sier Heyerdahl til rb.no.

Fortsetter gravejobben

Ventet på steinmasser fra Follotunnelen: Et enormt oppfyllingsprosjektVed lysets frambrudd lørdag morgen fortsatte politiet letejobben i sørenden av skredet, sammen med innleid gravehjelp.

– Det ble startet søk med gramaskiner fredag, men på grunn av lyset måtte vi gi oss kjapt. Nå er vi i gang med å grave igjen, sier politiets innsatsleder, Ketil Lund i Øst politidistrikt til rb.no lørdag morgen.

Mannskaper fra politiet går igjennom massene som gravemaskinene tar ut.

Det er ved 09-tida ikke gjort nye funn av de savnede, eller andre ting som kan lede politiet i retning av hvor de befinner seg.

– Stor verdi for de pårørende

– Det var som å se en fem-seks meter høy flodbølge komme mot ossStabsvakt Anders G. Buvarp i Øst politidistrikt sier til RB lørdag morgen at gravearbeidene overvåkes av geologer på stedet. Blir det for farlig vil arbeidet bli lagt ned.

– Vi vet ikke alltid hva som skjer når vi graver i massene, derfor tas det jevnlige sikkerhetsvurderinger, sier Buvarp.

Buvarp forteller at politiet fortsatt håper å finne de savnende.

– Vi gjør alt vi kan for å lokalisere de savnende. Dette ville hatt stor verdi for de pårørende i saken, sier Buvarp.