Da det ble lyst søndag morgen, opptok politi og gravemannskaper søket etter de savnede etter raset i Sørum.

Søndag vil det ikke gjøres søk med hunder, det vil kun være gravemaskiner og kriminalteknikere som jobber på stedet.

LES OGSÅ: Ingen funn lørdag, fortsetter søndag.

Ser nærmere på massene

– Vi er i gang med å søke oss videre, men akkurat nå har vi stoppet opp litt for å se nærmere på massene vi har tatt ut, forteller stabsvakt i Øst politidistrikt, Svenn Kjetil Ryen, til rb.no like over klokka 10 søndag formiddag.

Dette gjøres blant annet for at geologene skal kunne gjøre videre sikkerhetsvurderinger for resten av området.

– Etter at geologene har fått gjort en vurdering av massen vi har tatt ut, vil vi fortsette å søke der vi søkte i går, og gjennom det planlagte området, opplyser Ryen.

Fra samme landsby

De savnede er 27 år gamle Paulius Kuliecius, Arturas Miskinis (37) og Darius Sciukas (47). De kom alle fra Pagiriai, en landsby med noen få hundre innbyggere i Kedainiai-distriktet. Hele lokalmiljøet er nå sterkt preget etter ulykken i Norge, melder NRK.

Den litauiske ambassaden i Oslo har vært i kontakt med de tre overlevende.

– Vi har tilbudt dem bistand hvis det skulle være et ønske om det, men foreløpig har de takket nei til dette, sier talsmann for den litauiske utenriksministeren i Vilnius, Kestutis Vaškelevičius.

Det bodde om lag 37.000 litauiske innvandrere i Norge ved inngangen til 2016, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Det gjør litauere til en av de største innvandrergruppene her i landet ved siden av polakker og svensker.