Leirmassene etter skredet i Sørum har beveget seg over én kilometer forbi stedet der de tre litauerne ble tatt torsdag ettermiddag. Dette gjør det svært vanskelig for letemannskapene å lokalisere mennene.

Heller ikke lørdag ble det gjort funn, og stabssjef Hans Holmgrunn forteller i 16-tiden lørdag ettermiddag at de er i ferd med å avslutte søket for dagen.

– Vi  har kommet cirka halvveis på det området vi foreløpig har planlagt å søke gjennom, og vil ta opp arbeidet når det blir lyst i morgen, opplyser stabssjefen til rb.no.

Lørdag har de hovedsakelig brukt maskinelt utstyr til å fjerne masse fra området.

– Det er generelt et utfordrende sted å jobbe, og en vanskelig masse, sier Holmgrunn.

– Dette er et meget stort område, og foreløpig har vi bare vært innom en svært begrenset del av dette. Vi har søkt på steder hvor vi for det første anser det å være forsvarlig, og for det andre der det kan være en viss mulighet for at de savnede kan være.

– Komplisert å finne noe

Geotekniker Håkon Heyerdahl ved NGI uttalte til RB fredag at raset er så stort at det kan bli vanskelig å finne de savnende.

– Jeg vet ikke, men det skal i hvert fall gjøres et forsøk. Arbeidet er veldig vanskelig, med store arealer og store volumer. Det kan være flere meter med omrørt kvikkleire nede i bekkefaret som gjør at et søk er veldig vanskelig. Kvikkleiremassene er veldig flytende fortsatt, selv om det er en liten tæleskorpe på toppen. Egentlig har vi å gjøre med en islagt sjø med omrørt kvikkleire, så det er veldig komplisert å prøve å finne noe her, sier Heyerdahl til rb.no.

Fortsetter gravejobben

Ventet på steinmasser fra Follotunnelen: Et enormt oppfyllingsprosjektVed lysets frambrudd lørdag morgen fortsatte politiet letejobben i sørenden av skredet, sammen med innleid gravehjelp.

– Det ble startet søk med gramaskiner fredag, men på grunn av lyset måtte vi gi oss kjapt. Nå er vi i gang med å grave igjen, sier politiets innsatsleder, Ketil Lund i Øst politidistrikt til rb.no lørdag morgen.

Mannskaper fra politiet går igjennom massene som gravemaskinene tar ut.

– Stor verdi for de pårørende

– Det var som å se en fem-seks meter høy flodbølge komme mot ossStabsvakt Anders G. Buvarp i Øst politidistrikt sier til RB lørdag morgen at gravearbeidene overvåkes av geologer på stedet. Blir det for farlig vil arbeidet bli lagt ned.

– Vi vet ikke alltid hva som skjer når vi graver i massene, derfor tas det jevnlige sikkerhetsvurderinger, sier Buvarp.

Buvarp forteller at politiet fortsatt håper å finne de savnende.

– Vi gjør alt vi kan for å lokalisere de savnende. Dette ville hatt stor verdi for de pårørende i saken, sier Buvarp.

– Flyter tilbake etter at vi graver ut

– Vi opplever at når vi graver igjennom skorpa så er det flytende masse under. Det vi graver bort, det renner tilbake. Så dette er utfordrende, sier stabsvakt Anders G. Buvarp i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Han forteller at i tillegg til å grave, så er krimteknikere på stedet med metaldetektor.