Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er jo bare folk, vi også

Artikkelen er over 5 år gammel

EDA: De laget kaos på sin vei inn i Svearike. Rånerne fra Løten har et stort hjerte, men følger ikke alltid trafikkreglene.

– Vi møttes på Gata klokka 10.00, deretter dro vi over Odalen og det var Charlottenberg neste, sier Robert Harry Svendstad.
Han er råner og viste fram den feteste bussen som lyste opp blant alle handlerne som dro seg til Eda på skjærtorsdag.

Bussen fra Løten

– Det er en gammel skolebuss, vi har fiksa´n litt opp.

Politiet i Hedmark var ikke begeistret. De opplyste allerede torsdag formiddag at «et rånerfølge» var på vei sørover mot Charlottenberg:

– De skaper mye trafikkaos på veier rundt om i Hedmark.

– Jajaja, jeg fikk litt tilsnakk at jeg måtte sitte på innsiden og ikke på utsiden av bilen, ikke henge på ut av bilvinduet, sa Robert Harry Svendstad og dultet borti kompis Sven Erik Løvlien.

– Akkurat, slik var det, svarte han.

– Så for ikke å få mer bråk med politiet, valgte vi å holde kjeft, sa Robert.

Flokk og følge

– De ser ut til å ha kjørt fra Brumunddal, utover på E6 og videre mot Charlottenberg. Det er ikke noe nytt av året, vi hadde samme problemet i fjor. Vi skal ta en prat med dem om vi finner dem etterpå, var beskjeden fra operasjonsleder Jørn Akre i Hedmark-politiet til Glåmdalen.

Ifølge politiet besto rånerfølget av flere biler, noen kom litt til og fra. Rånerne skapte kaos. Ifølge politiet kjørte de sakte, stoppet midt i veien, gikk ut av bilene og sendte opp fyrverkeri.

Politiet mistet dem av syne før de krysset kommunegrensa til Nord-Odal.

– Vi er 50 stykker til sammen, vi har sjåfører som holder rede på alle oss andre, fastholdt Robert Harry Svendstad.

Om politiet fikk tatt den praten med dem og om de fant dem etterpå, tier historien om.

Rånerne kjørte mot Sverige, det er ikke ulovlig. De laget ikke bråk eller sjikanerte forbipasserende på parkeringsplassen ved Tallmon.

Systembolaget, som var magnet nummer én for de aller fleste, det besøkte de ikke engang.

– Folk kan si hva de vil om oss. Vi har et sterkt samhold og et godt miljø i rånergjengen. Vi samler inn penger til fattige unger i Estland, unger som vi selv har besøkt. De ungene har absolutt ikke hatt en bra oppvekst. Så vi rånere er mennesker vi, også. Og dette har vært en fin dag med sol og bilkjøring, sa Ole Anders Johansen.

Kommentarer til denne saken